Παππάς: Οι προϋποθέσεις για να εκπέμπει κάποιος τηλεοπτικός σταθμός από την Κύπρο

223 2

Μέσα στις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Ο ίδιος απορρίπτει τα περί αφαίρεσης αδειών, αφού όπως «δεν υπάρχουν άδειες αυτή τη στιγμή, κανείς δεν έχει…», ενώ αναφέρει ότι η Digea θα μπορεί να μεταδίδει το σήμα μόνο όσων καναλιών έχουν άδεια: «Αν κάποιος θέλει να εκπέμψει από την Κύπρο ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ, δεν υπάρχει πρόβλημα».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σημειώνει ότι ο διαγωνισμός θα γίνει σε πολλαπλούς γύρους και θα διενεργηθεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

«Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη» εξηγεί.

Αναφερόμενος στον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που θα χορηγηθούν, ο υπουργός Επικρατείας επέμεινε ότι ο περιορισμένος αριθμός των αδειών είναι αυτός που μπορεί να διασφαλίσει ότι και ο διαγωνισμός θα γίνει και η ποιότητα θα μπορεί να εξασφαλιστεί και τα σχήματα θα είναι βιώσιμα: «Τα μη βιώσιμα σχήματα δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, όπως είχαν τα κανάλια το προηγούμενο διάστημα. Αν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε ρητά και αποκλειστικά η αρμοδιότητα αδειοδότησης να ανήκει στο ΕΣΡ, δεν θα είχε παρά να την αναφέρει στο ίδιο εδάφιο που αναφέρει τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις, στο Άρθρο 15 του Συντάγματος».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών.Join the Conversation

2 comments

  1. Marianna Vasilaki Απάντηση

    Ας ανοίξετε κι εσεις πολιτικά γραφεία στην Κύπρο και να μας αδειάζετε την γωνία, νούμερα!

  2. Bilis Kalabalikis Απάντηση

    Καποιος να τους πεταξει εξω ρε παιδια!!!