Παππάς: Στο συνέδριο του κόμματος η λύση για τα εσωκομματικά – «Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει σε κανέναν να είναι ‘’κόμμα μέσα στο κόμμα’’»

Παππάς: Στο συνέδριο του κόμματος η λύση για τα εσωκομματικά – «Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει σε κανέναν να είναι ‘’κόμμα μέσα στο κόμμα’’»

Ότι τα εσωκομματικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπιστούν οριστικά στο συνέδριο του κόμματος, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στη «Real News», τονίζοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όργανα, καταστατικό και κυρίως μέλη, τα οποία δεν επιτρέπουν σε κανέναν να είναι «κόμμα μέσα στο κόμμα»».

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε παράλληλα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μετάσχει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ενώ υπογράμμισε ότι η εκλογολογία δεν βοηθά, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης. «Αν κάποιοι βουλευτές μας αποφασίσουν να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση, το ρήγμα που προκλήθηκε στις τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή θα μετατραπεί νομοτελειακά σε κενό», δήλωσε σχετικά.

Αναφορικά με τη συμφωνία με τους εταίρους, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι είναι αποτέλεσμα ισχυρών πιέσεων, αμείλικτων διλημμάτων, αλλά και αμοιβαίων υποχωρήσεων, και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει για τη συγκεκριμένη συμφωνία, όπως έκαναν άλλοι το 2010 και το 2012.

«Η κυβέρνηση αυτή είναι η μόνη που θέλει και μπορεί να εφαρμόσει τα κοινωνικά δίκαια αντίμετρα, προκειμένου να κρατήσει όρθια την κοινωνία, να προστατεύσει τους αδύναμους, να πατάξει τη διαφθορά, να ανασυγκροτήσει τη δημόσια διοίκηση, να ενισχύσει την ανάπτυξη και την παραγωγή», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Ερωτηθείς αν ένα κόμμα υπέρ της δραχμής στον χώρο της Αριστεράς μπορεί να υπάρξει κοινοβουλευτικά, ο κ. Παππάς απάντησε ότι ο λαός είναι αυτός που εκλέγει τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρος. Η επιστροφή στη δραχμή δεν υπήρξε προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και το Grexit δεν υπήρξε ποτέ ούτε εντολή του ελληνικού λαού, ούτε της κυβέρνησης. Πολύ περισσότερο, δεν μπήκε από εμάς ως ερώτημα στο δημοψήφισμα» επεσήμανε σχετικά ο υπουργός, καθιστώντας σαφές ότι «όποιος μιλά ακόμα και αυτήν τη στιγμή για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υποστηρίζει ακούσια ή εκούσια τις ακραίες θέσεις μέρους των δανειστών που απεργάζονται το σενάριο «δραχμή ή μνημόνιο»».

Ακόμη, ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι είναι απολύτως ψευδής η άποψη πως όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας προκύπτουν από τη συμμετοχή στο κοινό νόμισμα, και πως αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το κοινό νόμισμα, αυτό θα σήμαινε το τέλος της λιτότητας.

«Εθνικό νόμισμα σε αυτές τις συνθήκες και χωρίς αποθεματικά ξένου συναλλάγματος θα σήμαινε τη σχεδόν άμεση προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, και μάλιστα σκέτο. Και τότε ούτε τη λιτότητα ούτε τη σκληρή μνημονιακή ατζέντα θα μπορούσε η χώρα να αποφύγει», εξήγησε.

Σε άλλη του συνέντευξη, στην «Αυγή» της Κυριακής, ο κ. Παππάς αναφέρεται στη ρύθμιση για τα ΜΜΕ που κατέθεσε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία «έρχεται για να δώσει τέλος σε μια εσκεμμένα παρατεταμένη διατήρηση ενός άναρχου τοπίου στον χώρο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και να θεμελιώσει και νομικά τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή». Όπως σημείωσε, «η τήρηση της νομιμότητας δεν μπορεί να μεταφράζεται ως «εκδίκηση»».Σχόλια