Παρ’ ολίγον νέα αεροπορική τραγωδία πάνω από το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας

Παρ’ ολίγον νέα αεροπορική τραγωδία πάνω από το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας

Στο… παρά πέντε απεφεύχθη εχθές μια νέα αεροπορική τραγωδία, καθώς αεροσκάφος της Lufthansa, το οποίο μετέφερε 108 επιβάτες, έφτασε πολύ κοντά στη σύγκρουση με μη επανδρωμένο αεροπλάνο, ενώ πλησίαζε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της γερμανικής εταιρίας, το μη επανδρωμένο σκάφος έφτασε σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το αεροπλάνο Embraer της Lufthansa, το οποίο εκτελούσε την πτήση Μόναχο – Βαρσοβία, και εκείνη τη στιγμή πετούσε σε ύψος 760 μέτρων.
Όπως ανακοίνωσε σχετικά εκπρόσωπος της πολωνικής υπηρεσίας ασφάλειας των πτήσεων (PANSA), οι αστυνομικές αρχές ερευνούν το συμβάν, ενώ η εκπρόσωπος της Lufthansa τόνισε ότι το Embraer προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 17.09 (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι η PANSA άλλαξε τις οδηγίες προσγείωσης άλλων αεροσκαφών τα οποία πετούσαν στην περιοχή μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Ωστόσο, αστυνομικά και στρατιωτικά ελικόπτερα που στάλθηκαν στην περιοχή δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που προκάλεσε την αναστάτωση.

Σχόλια