Παραδοχή… Σκουρλέτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ «αποχαιρετά» την αυτοδυναμία – Αποχώρησε εκνευρισμένος από το studio της ΕΡΤ

Παραδοχή… Σκουρλέτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ «αποχαιρετά» την αυτοδυναμία – Αποχώρησε εκνευρισμένος από το studio της ΕΡΤ

Έντονα εκνευρισμένος αποχώρησε από το τηλεοπτικό στούντιο της ΕΡΤ ο Παναγιώτης Σκουρλέτης, μετά από καβγά που είχε με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη. Οι ισχυρισμοί του τελευταίου πως το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το χειρότερο φαίνεται πως εξόργισαν τον τέως υπουργό που έφυγε πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση.

Νωρίτερα, ο κύριος Σκουρλέτης, τόνισε ότι το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας λόγω της αποσυσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως απομακρύνεται, αν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.

Τάχθηκε εναντίον της συγκρότησης μίας οικουμενικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους σχήματα είναι επιζήμια: «Έχουμε την ανάγκη για ένα παράλληλο πρόγραμμα» συνέχισε, τονίζοντας την ανάγκη η συμφωνία να εφαρμοστεί με τον λιγότερο κοινωνικά επώδυνο τρόπο.

Όπως εξήγησε, η συμφωνία σε πολλά σημεία έχει μία διλημματική προσέγγιση, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από ποιόν θα την διαχειριστεί.

Η διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει, συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης, επικαλούμενος ως παράδειγμα το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του δημόσιου χρέους και της πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ώστε να κάτσουμε να συζητήσουμε, υπογράμμισε στην ίδια συζήτηση ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Πρέπει να συζητήσουμε τη στρατηγική για το μέλλον της Ελλάδας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης, προσθέτοντας ότι στις εκλογές «πρέπει να ηττηθεί ο λαϊκισμός».

Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, εξήγησε ότι έως ένα σημείο ήταν διαχειρίσιμο. «Πλέον δεν είναι, γιατί ο κ. Τσίπρας μας φόρτωσε ακόμη 86 δισ. ευρώ» έσπευσε να διαμηνύσει, εκτιμώντας ότι οι δανειστές θα δεχθούν να «μας χαρίσουν και άλλους τόκους και να μεταφέρουν την αποπληρωμή στο μέλλον».

«Το τρίτο μνημόνιο είναι το χειρότερο όλων» κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος είχε έντονο διαπληκτισμό με τον κ. Σκουρλέτη, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αποχωρήσει από το στούντιο της ΕΡΤ.


Σχόλια