Παραδόθηκε ο 15χρονος που μαχαίρωσε αστυνομικό στο Αίγιο

Παραδόθηκε ο 15χρονος που μαχαίρωσε αστυνομικό στο Αίγιο

Παραδόθηκε στην Ασφάλεια Αιγίου νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης, ο 15χρονος που μαχαίρωσε αστυνομικό, στη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις αρχές, στη διάρκεια περιπολίας τα ξημερώματα, αστυνομικός της ασφάλειας επιχείρησε να ελέγξει ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας στο οποίο επέβαιναν δύο 15χρονοι, ωστόσο, ο οδηγός του δίκυκλου ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει.

Όταν εντοπίστηκαν εκ νέου, οι ανήλικοι με το δίκυκλο μπήκαν σε στενό δρόμο κατορθώνοντας να διαφύγουν από το οπτικό πεδίο του αστυνομικού, ο οποίος στάθμευσε το περιπολικό, με σκοπό να προσεγγίσει το σημείο πεζός.

Ωστόσο, προκειμένου να εμποδίσουν τον αστυνομικό να κατέβει από το όχημα, οι ανήλικοι ανέπτυξαν ταχύτητα και προσέκρουσαν στην πόρτα του περιπολικού, τη στιγμή που αυτός επιχειρούσε να βγει.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε στο μέτωπο ο αστυνομικός, ενώ στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει τον οδηγό του δίκυκλου, δέχτηκε επίθεση με γροθιές από τον 15χρονο συνεπιβάτη. Στη συνέχεια ο ανήλικος τον μαχαίρωσε, τραυματίζοντάς τον στο θώρακα, κοντά στην καρδιά.

Σύμφωνα με τις αρχές, τη διάρκεια της συμπλοκής, ο 15χρονος αποπειράθηκε να ξαναχτυπήσει με το μαχαίρι τον αστυνομικό, ο οποίος για εκφοβισμό πυροβόλησε μία φορά στον αέρα.

Τελικά, ο αστυνομικός με τη συνδρομή ενός πολίτη, κατάφερε να συλλάβει τον οδηγό του δίκυκλου, ο οποίος αντιστεκόταν σθεναρά, με γροθιές και κλωτσιές, ενώ ο συνεπιβάτης κατάφερε να διαφύγει.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και στη συνέχεια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο.Σχόλια