Παραλίγο τραγωδία στο ΣτΕ

Παραλίγο τραγωδία στο ΣτΕ

Ένας απολυμένος νυχτοφύλακας του Αστεροσκοπείου Αθηνών αυτοτραυματίστηκε με κομμένο γυαλί μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ανώτατο δικαστή που προσπάθησε να αποτρέψει τα χειρότερα, να δέχεται το οργισμένο ξέσπασμα του 64χρονου.

Ο ηλικιωμένος ανδρας είχε υποβάλλει στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ αίτημα πενίας, προκειμένου να του χορηγηθεί χωρίς αμοιβή δικηγόρος για να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης με την οποία όπως ειπε απολύθηκε από το Αστεροσκοπείο.

Σήμερα η γραμματέας τον ενημέρωσε ότι το αίτημα του απορρίφθηκε καθώς δεν προσκόμισε τις αναγκαίες βεβαιώσεις που του είχαν ζητηθεί.

Τότε, άρχισε να φωνάζει και να βρίζει δικαστές και υπαλλήλους ενώ απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει.

Την ώρα εκείνη περνούσε έξω από τη γραμματεία του Τμήματος ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, ο οποίος μπήκε στο γραφείο. Ο 63χρονος άρχισε να τον βρίζει και έβγαλε ένα κομμάτι γυαλί από την τσέπη του και έκοψε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα.

Επικράτησε πανικός και ο κ. Ράντος πλησίασε τον άνδρα σε μια προσπάθεια να τον ηρεμήσει, αλλά εκείνος συνεχίζοντας να βρίζει χυδαία απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το περιστατικό έληξε ευτυχώς εκεί.Σχόλια