Παραμένει το αλαλούμ με τις αποδείξεις για το αφορολόγητο

Παραμένει το αλαλούμ με τις αποδείξεις για το αφορολόγητο

Το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθώντας να δώσει μία λύση στο θέμα με τις πληρωμές με πλαστικό χρήμα που θα χτίζουν το αφορολόγητο, προσανατολίζεται να συνυπολογίζονται τελικά οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και οι δαπάνες για την κινητή τηλεφωνία.

Στην ανακοίνωση που είχε εκδοθεί την περασμένη εβδομάδα, αναφερόταν ότι ενδεικτικά θα εξαιρεθούν «τα ενοίκια και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης». Ωστόσο, τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν από διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, αναγκάζει το υπουργείο Οικονομικών να κάνει αποδεκτές σχεδόν όλες τις συναλλαγές που θα πραγματοποιήσουν οι φορολογούμενοι το 2017 για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου ορίου.

Ουσιαστικά, οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα καλύπτουν το απαιτούμενο ποσό με μεγάλη ευκολία, μεγαλύτερη από το παρελθόν, καθώς μόνο με τις αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ και τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ θα επιτυγχάνεται ο στόχος.

Μέχρι να βρεθεί τεχνικά η κατάλληλη λύση, στο οικονομικό επιτελείο κλίνουν προς την επιλογή για τον πρώτο εφαρμογής του νέου συστήματος να γίνονται δεκτές και οι πληρωμές με κάρτες των λογαριασμών ρεύματος, ύδρευσης και τηλεφώνου, όπου και όπως και αν αυτές γίνονται. Απορρίπτουν δε την λύση να μην «μετράνε» οι πληρωμές σε σούπερ μάρκετ ως πολιτικά «αυτοκτονική» για την κυβέρνηση.Σχόλια