Παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση για την κάρτα υγείας της ΕΠΟ

Παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση για την κάρτα υγείας της ΕΠΟ

Να παραπεμφθούν σε δίκη οι 22 από τους 23 κατηγορούμενους της ΕΠΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση της «κάρτας υγείας», πρότεινε η αντιεισαγγελέας Εφετών, Ευγενία Κυβέλου, γιατί προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ικανές να στηρίξουν δημόσια κατηγορία, για κακουργηματική απιστία κατ’ εξακολούθηση για ζημία σε βάρος της περιουσίας της ΕΠΟ που υπερβαίνει τις τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000).

Την υπόθεση είχε αποκάλυψε το ereportaz.gr.

Πρόκειται για την υπόθεση με την κάρτα Υγείας που ουδέποτε υλοποιήθηκε και προκάλεσε ζημιά 29 εκατομμυρίων στα ταμεία της ΕΠΟ για μετρήσεις σε 300.000 ποδοσφαιριστές την περίοδο 2005-2013, που δεν έγιναν ποτέ.

Η σύμβαση που είχε υπογραφεί αρχικά στις 22/9/2005 και στις 18/2/2010, καταγγέλθηκε τελικά τον Μάρτιο του 2013 και η ΕΠΟ με την εταιρία PC Systems είναι στα δικαστήρια.

Σημειώνεται ότι ο 23ος κατηγορούμενος, και ο μοναδικός για τον οποίο η αντιεισαγγελέας Εφετών δεν προτείνει την παραπομπή του σε δίκη, είναι ο πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Λούβαρης, ενώ ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης.

Η τελική απόφαση για το ποιοι από τους κατηγορούμενους θα οδηγηθούν σε δίκη ανήκει στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών – όπου παραπέμπεται η υπόθεση -, και αναμένεται να παρθεί εντός των επομένων 30 ημερών.

Παράλληλα, έπειτα από την τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας που έγινε σήμερα το πρωί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει το δικαίωμα να διερευνήσει το αδίκημα και να τους θέσει στο περιθώριο.

Οι κατηγορούμενοι για τους οποίους προτείνεται η παραπομπή σε δίκη είναι:

 1. Γιώργος Γκιρτζίκης, πρόεδρος ΕΠΟ
 2. Βαγγέλης Τοπολιάτη, αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ
 3. Γιώργος Καραμελίδης, πρόεδρος ΚΕΔ.
 4. Βαγγέλης Μαζαράκης, β’ αντιπρόεδρος ΕΠΟ
 5. Σπύρος Καλογιάννης, πρόεδρος Football League

Μέλη Δ.Σ. ΕΠΟ:

 1. Γιάννης Οικονομίδης
 2. Νίκος Προύντζος

Πρώην πρόεδροι ΕΠΟ:

 1. Βασίλης Γκαγκάτσης
 2. Γιώργος Σαρρής
 3. Σοφοκλής Πιλάβιος

Πρώην μέλη ΕΠΟ:

 1. Βασίλης Χατζηαποστόλου
 2. Γιώργος Σιντόρης
 3. Αριστείδης Σταθόπουλος
 4. Νίκος Φύριος
 5. Γιάννης Σίγαλας
 6. Νίκος Ανασόπουλος
 7. Σωκράτης Παπαδόπουλος
 8. Θόδωρος Φωτίου
 9. Γιάννης Δεσύλας
 10. Γιάννης Καλύβας
 11. Χρήστος Σάββας
 12. Βασίλης Μάντζιος

 

 Σχόλια