Παρασκευή το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό

Παρασκευή το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό

Ανακοινώθηκε και επισήμως η Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος, συγκαλεί Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00», εν όψει της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας της Δευτέρας 7 Μαρτίου.

 Η Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να είναι μια από τελευταίες ευκαιρίες να δοθεί πνοή ζωής στα σχέδια για συλλογική ευρωπαϊκή αντίδραση στην προσφυγική κρίση με εμπλοκή και της Τουρκίας, ειδικά τώρα που το NATO έχει αρχίσει να επιχειρεί στα νερά του Αιγαίου με στόχο την πάταξη των δικτύων διακίνησης ανθρώπων.
Η διεξαγωγή του Συμβουλίου την Παρασκευή 4 Μαρτίου  συζητήθηκε κατά την καθιερωμένη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες στη Βουλή. Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να επικοινωνήσει τα επόμενα 24ώρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να του ανακοινώσει την τελική του απόφαση.
Τη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό-μεταναστευτικό είχε ζητήσει την Κυριακή η ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σχέδιο και επισημαίνοντας πως δεν εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό τον οποίο και χαρακτηρίζει «μοιραίο».
Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, σημείωσε πως «το προσφυγικό- μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της κατάστασης. Η ίδια η κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες μιλούσε για επικείμενο κλείσιμο των συνόρων μας κάτι που επιβεβαιώνει ότι το μόνο μέλημά της ήταν να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη και όχι ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης».


Σχόλια