Παρασκευόπουλος για καθαρίστριες: «Νόμιμη η τοποθέτηση των καθαριστριών στο υπουργείο Δικαιοσύνης»

108 1

Τις απαραίτητες εξηγήσεις για την τοποθέτηση των καθαριστριών σε ρόλο γραμματέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, έδωσε σε συνέντευξή του στο MEGA ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παρασκευόπουλου: «Η διαδικασία έγινε νόμιμα, το ΑΣΕΠ προσωρινά ενέκρινε τον κατάλογο. Όλα έγιναν νόμιμα. Η απορία έχει ένα κοινωνικό υπόβαθρο. Η καθαρίστρια, πως είναι δυνατόν να έχει πτυχίο».

Στη συνέχεια ο υπουργός προς ενίσχυση της προηγούμενης δήλωσης του , συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να σας πω ότι γνωρίζω ότι υπάρχει επάρκεια, αλλά εμπιστεύομαι τις διαδικασίες που αξιολόγησαν τις ανάγκες και τα προσόντα των εργαζομένων. Εμείς χρειαζόμαστε γραμματείες και απευθυνθήκαμε στα υπουργεία».

Tέλος «Ο ρόλος της καθαρίστριας δεν είναι μια ταυτότητα η οποία προσδιορίζει τον άνθρωπο απολύτως. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πτυχία πανεπιστημιακά. Υπήρξαν συμβούλια τα οποία αξιολόγησαν και τον χρόνο παραμονής σε μία υπηρεσία και τα προσόντα τους και έκριναν ότι αυτή η μετακίνηση μπορεί να γίνει» και τόνισε πως όλες οι υπάλληλοι που μετακινήθηκαν είχαν πτυχίο, σημειώνοντας «Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα της κρίσης και της ανεργίας έχει δημιουργήσει έναν αριθμό ανθρώπων στην Ελλάδα που έχουν πολλά προσόντα».Join the Conversation

1 comment

  1. Vaggelis Lamprinoudis Απάντηση

    Αφού το αποφασίσατε εσείς είναι «νόμιμο». Οι μόνοι παράνομοι σ’ αυτό το κράτος μπουρδέλο είμαστε εμείς οι Έλληνες πολίτες. Αν δεν μας χρειαζόσασταν για «αφαίμαξη» και ψηφοθηρία, θα είμασταν και «περιττοί». Και για εκεί βαδίζουμε τελικά. Κάθε μέρα εφευρίσκετε καινούριους τρόπους για να μας εξαλείψετε!!!