Παρασκευόπουλος: Η Δικαιοσύνη ορίζει το χρόνο διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής

Παρασκευόπουλος: Η Δικαιοσύνη ορίζει το χρόνο διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής

Ότι στη Δικαιοσύνη ανήκει αποκλειστικά η αρμοδιότητα προσδιορισμού του χρόνου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας στην έκκληση του δήμου Κορυδαλλού, της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά και της Ένωσης Συλλόγων και Γονέων, η εκδίκαση της υπόθεσης να αρχίσει μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο υπουργός, σε ανακοίνωση του με αφορμή την συνέχιση, αύριο, της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, μετά από πολύμηνη διακοπή λόγω της αποχής των δικηγόρων επισημαίνει ότι: «Γνωρίζοντας ότι οι προσεχείς ημέρες συμπίπτουν με τις Πανελλήνιες εξετάσεις, επισημαίνω ότι η αρμοδιότητα προσδιορισμού του χρόνου διεξαγωγής της δίκης ανήκει αποκλειστικά στη δικαιοσύνη. Καταβάλλεται πάντως κάθε δυνατή προσπάθεια για την εγγύηση της ομαλής διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων».

Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Κορυδαλλού, η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ένωση Συλλόγων και Γονέων στη κοινή ανακοίνωση τους καλούσαν το δικαστικό σώμα και το υπουργείο Δικαιοσύνης να δείξουν κοινωνική και παιδαγωγική ευαισθησία, επισημαίνοντας πως «για μία ακόμα φορά, οι μαθητές του Κορυδαλλού αντιμετωπίζονται ως υποψήφιοι β’ κατηγορίας. Καλούνται να δώσουν εξετάσεις σε ένα αστυνομοκρατούμενο περιβάλλον, με μέτρα ασφαλείας που προβλέπουν κλείσιμο δρόμων, διακοπή κυκλοφορίας και έλεγχο στοιχείων κάθε διερχόμενου».Σχόλια