Παρασκευόπουλος: Μυθεύματα τα περί διαπραγμάτευσης με τρομοκράτες

Παρασκευόπουλος: Μυθεύματα τα περί διαπραγμάτευσης με τρομοκράτες

«Μυθεύματα» χαρακτηρίζει τα περί διαπραγμάτευσης του υπουργείου Δικαιοσύνης με εγκληματίες, τρομοκράτες, ο υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ τονίζει ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα συνεχίσει να είναι ανοικτό στο διάλογο για την προάσπιση και την προαγωγή της Δικαιοσύνης, και όσοι επιμείνουν στη σπίλωση θα επιβεβαιώσουν απλώς την ταυτότητα του συκοφάντη».

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει, ότι «όταν η αλήθεια θυσιάζεται διαρκώς στο βωμό της εντυπωσιοθηρίας και των σκοπιμοτήτων, τότε για όσους τάχθηκαν να υπηρετούν τη Δικαιοσύνη οι δρόμοι είναι δύο: είτε να δαπανούν τον χρόνο τους για να ανασκευάζουν τις αλλεπάλληλες συκοφαντίες, αφαιρώντας αντίστοιχο χρόνο από βασικά έργα τους, είτε να απαντούν σποραδικά αλλά με παρρησία και σαφήνεια».

Επίσης, επαναλαμβάνει ότι το υπουργείο, του οποίου προΐσταται, «πρότεινε νομοθετήματα με κοινωνικούς στόχους» και για να επιτύχει στην αποστολή του «χρειάστηκε, πέρα από τη μελέτη και την επεξεργασία, να ακούσει και να συζητήσει τις απόψεις αρμόδιων λειτουργών, επιστημόνων, κοινωνικών ομάδων, πολιτών ελεύθερων και κρατουμένων».

«Ούτε μια λέξη, όμως, ούτε ένα γράμμα των νομοθετημάτων, δεν προτάθηκε, δεν γράφηκε και τελικά δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή με γνώμονα άλλο από την κοινή ειρήνη, την ασφάλεια και το κράτος δικαίου», τονίζει ο ίδιος.

«Όσο για τα μυθεύματα περί «διαπραγμάτευσης με εγκληματίες, τρομοκράτες κ.λπ.», θυμίζω το ευνόητο στον καθένα: άλλο να συζητά κανείς για να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και άλλο να συζητά για να μεθοδεύσει παρανομίες. Όποιος ισοπεδώνει τη διαφορά, παραγνωρίζει τόσο την αξία της δικαιοσύνης όσο και το αρνητικό βάρος της παρανομίας», σημειώνει.

Σχόλια