Ν.Παρασκευόπουλος: Ουδέποτε πήρα τηλέφωνο οποιονδήποτε δικαστή

Ν.Παρασκευόπουλος: Ουδέποτε πήρα τηλέφωνο οποιονδήποτε δικαστή

Ο κ. Παρασκευόπουλος, κατηγόρησε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ότι δεν απάντησαν στην μνεία του πρωθυπουργού σε 13 σημαντικές περιπτώσεις διαφθοράς επισημαίνοντας πως σαν αντεπιχείρημα υπήρξε αναφορά σε γάτες, κι ένας λόγος που γενικεύει την διαφθορά και τελικώς – όπως είπε ο υπουργός – δια της γενικεύσεως ξεχνάμε και τι σημαίνει «διαφθορά» και τι σημαίνει «λίστα».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, η Αντιπολίτευση δεν θεώρησε τις περιπτώσεις που ανέφερε ο πρωθυπουργός ως τέτοιες, ενώ η «φιλολογία περί παρέμβασης» στηρίχθηκε στη μήνυση μιας εισαγγελέως χωρίς να προσεχθεί το γεγονός ότι μία εισαγγελέας, χειριζόμενη μια δικογραφία, επισκέφθηκε έναν υπουργό για να μιλήσει φιλικά μαζί του. «Πότε ξανάγινε αυτό; Και αυτό σας φάνηκε για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη; Μου φαίνεται ότι ο λόγος περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη σε αυτήν εδώ την αίθουσα μέχρι στιγμής είναι απολύτως εκλεκτικός» παρατήρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος προς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Όπως δε, ανέφερε «η κυβέρνηση βλέπει ως κύριο πρόβλημα την ανάγκη της δίκαιης αντιμετώπισης της διαφθοράς, η αντιπολίτευση βλέπει τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

«Πάντως, σε ότι αφορά την διαφθορά το πρόβλημα που εκτέθηκε από τον πρωθυπουργό ως πρόβλημα διαφθοράς στη χώρα και αδυναμία ελέγχου της δεν απαντήθηκε» είπε , «Ενώ ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε 13 νομοθετικές ρυθμίσεις που εισήγαγαν αναδρομική νομοθετική απαλλαγή από κατηγορίες, δεν υπήρξε απάντηση, καθώς επίσης οι αναφορές σε συγκεκριμένα είδη υποθέσεων ότι δεν μπορούν να αναζητηθούν ευθύνες γι αυτές, είναι αυτές οι οποίες ονομάστηκαν ως «κρυπτοαμνηστία» » παρατήρησε ο κ. Παρασκευόπουλος.

 Σχόλια