Παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων για ένα μήνα

Παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων για ένα μήνα

Παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων – που έληγε κανονικά σήμερα – κατά ένα μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά από πληθώρα σχετικών αιτημάτων στο υπουργείο Οικονομικών, και παραστάσεις φορέων, μεταξύ των οποίων και των ενώσεων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, της ΓΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ.

Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, έχουν δικαίωμα να το πράξουν έως τις 26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, η ανταπόκριση των φορολογουμένων μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Αναλυτικότερα, και με βάση τα στοιχεία που έδωσε η ίδια στη δημοσιότητα, στις 38 ημέρες διάρκειας της ρύθμισης μέχρι σήμερα, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπέρασαν τις 700.000 κι αφορούν σε ρύθμιση χρεών άνω των 5 δισ. ευρώ.

Η κ. Βαλαβάνη, κάλεσε μάλιστα τις Δ.Ο.Υ να διευκολύνουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στους οποίους έχει επιβληθεί κατάσχεση των τραπεζικών τους λογαριασμών, εφόσον επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, να μπορέσουν να το πράξουν, μεταφέροντας εγκαίρως τα αναγκαία ποσά από τα τραπεζικά ιδρύματα.

«Σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες και με τα ληξιπρόθεσμα χρέη αποκλειστικά έναντι της Φορολογικής Διοίκησης να έχουν εκτιναχθεί στο 40% του ΑΕΠ, αποτυπώνεται έτσι η βαθιά κοινωνική ανάγκη για απαλλαγή απ’ την ασφυκτική αιχμαλωσία των χρεών, για μια επανεκκίνηση της οικονομίας που θα επιτρέψει να παραμείνουν όλοι ενήμεροι και, βέβαια, για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα», δήλωσε σχετικά η υπουργός.Σχόλια