Παρατείνεται για 6η ημέρα η διακοπή παραγωγής στα εργοστάσια της Volkswagen

Παρατείνεται για 6η ημέρα η διακοπή παραγωγής στα εργοστάσια της Volkswagen

Ασταμάτητες κρίσεις εδώ και ένα χρόνο, για τη Volkswagen λόγω του σκανδάλου της εκπομπής ρύπων.

Παρόλα αυτά, αυτό που λυγίζει τελικά την εταιρεία είναι ένας προμηθευτής από τη Bοσνία και όχι η δικαστική απόφαση ή ρυθμιστικές αρχές

Η διακοπή της παραγωγής, το οποίο τώρα επηρεάζει έξι γερμανικά εργοστάσια, παρατείνεται για έκτη ημέρα τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για την άρση του από το Prevent Group, καθυστερούν. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης έχει σταματήσει τις γραμμές παραγωγής του best-seller Golf και του μεγαλύτερου Passat.

Οι δύο θυγατρικές της Prevent σταμάτησαν την παράδοση εξαρτημάτων μετά από την ακύρωση νέου συμβολαίου από τη VW η οποία δεν δέχτηκε να πληρώσει και για τα εξαρτήματα του συμβολαίου. Έτσι η Prevent γίνεται η πρώτη εταιρεία που της αντιτίθεται.

Η Prevent, η μεγαλύτερη εξαγωγέας της Βοσνίας απασχολεί πάνω από 13.000 άτομα, σε 36 τοποθεσίες ανά τον κόσμο, και παράγει μία τεράστια γκάμα προϊόντων. Mε τον πατέρα Hastor να έχει παραδώσει τα «κλειδιά» της επιχείρησης στους υιούς του μετά από 40 χρόνια συνεργασίας με τη Volkswagen, η εταιρεία βρίσκεται σε δύσκολο σημείο.

 Σχόλια