Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Έκκληση στον στρατό της Ινδονησίας να σταματήσει τα τεστ παρθενίας

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Έκκληση στον στρατό της Ινδονησίας να σταματήσει τα τεστ παρθενίας

Να σταματήσει να απαιτεί τεστ παρθενίας, από τις γυναίκες που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του, ζήτησε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) και από το στρατό της Ινδονησίας, μετά την αστυνομία, καταγγέλλοντας την πρακτική ως «βάναυση, απάνθρωπη και εξευτελιστική».

Ο στρατός «θα πρέπει να δώσει αμέσως τέλος στα τεστ παρθενίας, τα οποία είναι αντίθετα με την απαγόρευση της βάναυσης, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης που προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο», επισημαίνει η μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με τον HRW που επικαλείται μαρτυρίες γυναικών που έχουν ακολουθήσει αυτή τη σταδιοδρομία, ο στρατός της Ινδονησίας αξιώνει την πραγματοποίηση δακτυλικής εξέτασης στις γυναίκες που θέλουν να ντυθούν στα χακί, ή που πρόκειται να παντρευτούν στρατιωτικό.

Από την πλευρά του ο στρατός της Ινδονησίας, υπεραμύνθηκε των εξετάσεων παρθενίας, γνωστές και ως «τεστ των δύο δακτύλων», λέγοντας ότι υποψήφιες που δεν είναι «αμέμπτου ηθικής» θα μπορούσαν να τον «βλάψουν»…

Ωστόσο, διέψευσε ότι η συγκεκριμένη εξέταση επιβάλλεται και στις μέλλουσες συζύγους των ένστολων.

Σημειώνεται ότι ο HRW είχε καταγγείλει πέρυσι, ότι η βάναυση αυτή πρακτική εφαρμόζεται και στην Αστυνομία της Ινδονησίας, παρά τις επίσημες διαψεύσεις.

Σχόλια