Παρέμβαση Αλεξιάδη για τη φορολόγηση των αγροτών

Παρέμβαση Αλεξιάδη για τη φορολόγηση των αγροτών

Για διάλογο και φορολόγηση των αγροτών με υπολογισμό εσόδων – εξόδων, δεσμεύθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Εμείς δεν φορολογούμε τους αγρότες με τεκμαρτό τρόπο, αλλά με λογιστικό. Έσοδα μείον έξοδα και στα έξοδα υπάρχουν και οι λειτουργικές δαπάνες, αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές τους», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και «θα αλλάξουμε τον συντελεστή από 13% σε 16%».

«Δεν έχουμε αυτή την περίοδο καμία αλλαγή στο φορολογικό των αγροτών. Είμαστε ανοικτοί σε όποιο μπλόκο θέλουν να κάνουμε διάλογο, αν εξασφαλιστούν συνθήκες διαλόγου», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Έσπευσε βέβαια να καθησυχάσει πως η αύξηση των συντελεστών δεν θα γίνει με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Για τον λόγο αυτό μάλιστα κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν για διάλογο με την κυβέρνηση.

Ο ίδιος δε είπε ότι ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα ενημερώσει την Βουλή για το νέο ασφαλιστικό.

Αναφορικά δε με την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, επανέλαβε το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις επισημαίνοντας με νόημα «εσείς κριθήκατε στις εκλογές και θα ξανακριθείτε αν χρειαστεί. Το ίδιο επιχείρημα που δεν έπεισε τότε πως θα πείσει τώρα;».Σχόλια