Παρέμβαση εκπροσώπου του Λευκού Οίκου για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Παρέμβαση εκπροσώπου του Λευκού Οίκου για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Παρέμβαση για τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα έκανε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα ασφαλείας Μπεν Ρόουντς, λέγοντας ότι η χώρα μας «πρέπει να συνεργαστεί με τα κράτη της Ευρώπης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόσο για να αντιμετωπιστούν διαρθρωτικά ζητήματα της οικονομίας, όσο και η συμμετοχή της στην Ευρωζώνη».

Ο κ. Ρόουντς, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής ενημέρωσης για τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, στον Λευκό Οίκο, πρόσθεσε ότι «αλλά, έχουμε επίσης πει ότι πρέπει να υπάρχει ένα μονοπάτι για την ανάπτυξη που θέλαμε να δούμε, είναι μια διπλή επικέντρωση, τόσο όσο αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως επίσης και ένα σχέδιο για επιστροφή στην ανάπτυξη για την Ελλάδα».

Ο σύμβουλος του Αμερικανού ηγέτη επεσήμανε ότι «πιστεύουμε ότι αυτό θα επιτευχθεί καλύτερα εντός της Ευρωζώνης» και «υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες, που θα προέρχονται από κάθε είδους αστάθεια ή διάσπαση στο εσωτερικό της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με τον κ. Ρόουντς, κατά την χθεσινή συζήτηση που είχε ο πρόεδρος Ομπάμα με την κα Μέρκελ, «στο επίκεντρο (της συζήτησης) ήταν πώς προχωρούμε στο ευρωπαϊκό σχέδιο, αντί να κινούμαστε μακριά απ’ αυτό».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «αυτό μπορεί να γίνει κατά τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά και να προσφέρει επίσης στον Ελληνικό λαό το μονοπάτι της ανάπτυξης, έτσι ώστε να έχουν κάποιες ανοιχτές προσδοκίες ότι ο οικονομικός πόνος που έχουν υποστεί οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον και σε μεγάλες οικονομικές ευκαιρίες».Σχόλια