Εικόνες ντροπής στο Έλενα Βενιζέλου

Εικόνες ντροπής στο Έλενα Βενιζέλου

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή τις καταγγελίες για εμφάνιση χολέρας στο νοσοκομείο -μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου»

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά από έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο οποίος αναφέρεται ότι «με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας ) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον , κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής , την οποία θα διενεργήσει αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, θα ερευνηθεί αν τυχόν διαπράχθηκε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Εικόνες ντροπής σε δημόσιο νοσοκομείο

Τα λόγια όμως είναι περιττά καθώς οι εικόνες μιλούν από μόνες τους… Ντροπή και ανησυχία προκαλούν οι αποκαλύψεις αναφορικά με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν σε ένα από τα κεντρικότερα δημόσια νοσοκομεία της πρωτεύουσας, το Έλενα Βενιζέλου.

Ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από το Κέντρο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) για την ανίχνευση του βακτηρίου της χολέρας στην αποθήκη ξηρών τροφών στο υπόγειο του μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος, σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την αποθήκη με τα λιμνάζοντα νερά.

Ωστόσο, χθες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έσπευσε να ανακοινώσει ότι «με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Τα λάθη και η ολιγωρία των υπεύθυνων 

 Τα λιμνάζοντα νερά της αποθήκης τροφίμων στο υπόγειο του «Έλενα Βενιζέλου» έχουν μείνει σε αυτήν την κατάσταση επί τουλάχιστον έξι μήνες με τους εργαζομένους  του νοσοκομείου να διαμαρτύρονται  κρούωντας παράλληλα, τον κώδωνα του κινδύνου για τα κτιριακά προβλήματα, όπως τις διαρροές από σωλήνες λυμάτων στα εργαστήρια, που «θέτουν σε κίνδυνο την υγεία» ασθενών και εργαζόμενων. 


Και αναρρωτιόμαστε φυσικά, ο κ. Πολάκης εκτός από ειρωνείες στο Facebook, θα δώσει κάποια ουσιαστική και υπεύθυνη απάντηση για αυτό το δράμα που μας κάνει για ακόμα μια φορά ρεζίλι ως χώρα; 
Η αποκάλυψη των healthreportaz και ereportaz

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει το έγγραφο της επόπτριας Δημόσιας Υγείας, Αφροδίτης Συμεωνίδου, με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 2017 όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «δεν μπορεί να αποφευχθεί η πιθανή επιμόλυνση άλλων χώρων του Νοσοκομείου με τα καρότσια μεταφοράς τροφίμων και τα παπούτσια όσων διέρχονται από εκεί».  

Πρόκειται για παραδοχή-σοκ του ερασιτεχνικού τρόπου που αντιμετωπίζεται από την Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και τις αρμόδιες Αρχές το σοβαρότατο κρούσμα στο δημόσιο μαιευτήριο. 

Δείτε το έγγραφο-ντοκουμέντο 

 

Ταυτοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου

Από το ιστορικό και τον φάκελο της υπόθεσης προκύπτει ότι το βακτήριο της χολέρας ταυτοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου. Εκείνη την ημέρα απομονώθηκε και ταυτοποιήθηκε σε νερό του δαπέδου στο υπόγειο του Νοσοκομείου στον αποθηκευτικό χώρο της ξηράς τροφής το δονάκιο της χολέρας το οποίο διασπείρεται φυσικά με καρότσια, παπούτσια και σφουγαρρίστρες!

Τα ερωτήματα

Και εδώ τίθενται τα κρίσιμα ερωτήματα τα οποία χρίζουν άμεσης απάντησης από τους αρμοδίους πλέον των τυπικών απαντήσεων:

Η διοίκηση του Νοσοκομείου τι μέτρα έχει λάβει από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα; 

Ενημέρωσε ως όφειλε την 1η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας;

Όταν ταυτοποιήθηκε η χολέρα δεν θα έπρεπε να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς στην Ευρώπη και ίσως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας; 

Γιατί ενώ εδώ και τόσες μέρες είναι γνωστά τα αποτελέσματα του μικροβιολογικού ελέγχου δεν σφραγίστηκε η αποθήκη νωρίτερα; 

Δείτε εδώ το πλήρες ρεπορτάζ:

Τα ντοκουμέντα της χολέρας

Διαβάστε επίσης:

Ακυρώνονται προγραμματισμένα χειρουργεία στο νοσοκομείο Έλενα που βρέθηκε το βακτήριο Χολέρας

Πηγή: HealthReportaz.gr
Σχόλια