Παρέμβαση Στουρνάρα: Να κλείσει τώρα η αξιολόγηση για να μην ξαναζήσουμε το 2015

Παρέμβαση Στουρνάρα: Να κλείσει τώρα η αξιολόγηση για να μην ξαναζήσουμε το 2015

Η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναμένεται να φέρει αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και θα συντελέσει στο να αποφύγει η Ελλάδα μία επανάληψη του 2015, ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εμμέσως προειδοποίησε για τις συνέπειες καθυστέρησης των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση της Βουλής για το ελληνικό χρέος, προσέθεσε ότι θα  συμβάλει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ενώ ανέφερε ότι η άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι κρίσιμη για την ομαλή χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών του Δημοσίου και την απρόσκοπτη εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2017, για να μην βιώσουμε ξανά το 2015.

Όπως είπε, πρέπει να αποφύγουμε «την προσφυγή σε πρακτικές του παρελθόντος για την άντληση ρευστότητας από τα διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, που επιβαρύνουν την πραγματική οικονομία και επηρεάζουν κατ’ επέκταση την αποτελεσματικότητα της δημοσιονομικής πολιτικής».Σχόλια