Παρέμβαση της Κομισιόν ζητάει η Αθήνα για την μη υλοποίηση της συμφωνίας από την Τουρκία

Παρέμβαση της Κομισιόν ζητάει η Αθήνα για την μη υλοποίηση της συμφωνίας από την Τουρκία

Την παρέμβαση της κομισιόν μέσω του ειδικού συντονιστή της, Μάαρτεν Φερβέι στην Τουρκία ζητεί η Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές .

H αμείωτη ροή προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, παρά τους ελέγχους της Frontex και του ελληνικού Λιμενικού, επιβεβαιώνουν ότι η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία  προς το παρόν μένει στα χαρτιά.
Ποιος είναι ο Μάαρτεν Φερβέι

Ο Ολλανδός είναι γνωστός στην Ελλάδα από το Μνημόνιο και ήταν επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, αναπληρωτής διευθυντής της διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπή. Ηταν μέχρι προσφάτως επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν για το κυπριακό πρόγραμμα και θεωρείται έμπειρος σε ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων και δημοσιονομικής πολιτικής.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται και πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού με κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πιθανόν, η Γερμανίδα Καγκελάριος, σε μία προσπάθεια η Τουρκία να υλοποιήσει τη συμφωνία.

 Σχόλια