Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του «Noor 1»

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του «Noor 1»

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα εκδίκαζε την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», να δηλώσει «κώλυμα» και να αποσυρθεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης στις 6 Οκτωβρίου.

Πριν από λίγο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε τη διενέργεια δικαστικής έρευνας, μετά από την αιφνιδιαστική παραίτηση της προέδρου εφετών, η οποία είχε κληρωθεί να προεδρεύσει στη δίκη των 33 κατηγορουμένων, που ξεκινάει την ερχόμενη Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Η πρόεδρος επικαλέστηκε λόγους υγείας και αντικαταστάθηκε από την αναπληρώτρια της.

Ωστόσο, επειδή πολλά είδαν το φως της δημοσιότητας με αιχμές για την ασθένεια της δικαστή, η Εισαγγελία ΑΠ θα διερευνήσει, εάν οι λόγοι υγείας είναι σοβαροί, ή εάν η δικαστής δέχτηκε απειλές.

Tαυτόχρονα, ερωτηματικά έχει προκαλέσει σε νομικούς κύκλους, γιατί μετατέθηκαν ξαφνικά από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά τρεις λιμενικοί, που φέρονται ότι είχαν συμβάλει αποφασιστικά στην αποκάλυψη του φορτίου-θανάτου του πλοίου «Noor 1»;

Η υπόθεση του «Noor 1», που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης από το Ντουμπάι και τον Περσικό Κόλπο, είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2014, όταν βρέθηκαν τα ναρκωτικά σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί.

Την ερχόμενη Τρίτη 33 κατηγορούμενοι, για την υπόθεση θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, ενώ οι μάρτυρες κατηγορίας είναι 12. Μέγα πρόβλημα για τους δικαστές ο χρόνος εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς τίθεται θέμα αποφυλάκισης κατηγορουμένων που συμπληρώνουν 18μηνο τον Δεκέμβριο.

Σχόλια