Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη – Ο Ειρηνοδίκης Φαρσάλων καταγγέλλει προσπάθειες καθοδήγησής του

Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη – Ο Ειρηνοδίκης Φαρσάλων καταγγέλλει προσπάθειες καθοδήγησής του

Έκπληξη προκαλεί περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε ο Ειρηνοδίκης Φαρσάλων Λάρισας, κ. Αθανάσιος Μπλάντας, ενώπιον του ακροατηρίου, σύμφωνα με το οποίο, ο γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Αντώνιος Γραβάνης, εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος της συλλογικότητας, παρενέβη στο έργο και στα καθήκοντα άσκησης του, ζητώντας του με επιστολή του, να μη δέχεται την κατάθεση δικογράφων αυτοπροσώπως από τους πολίτες, ακόμη και όταν διαπιστώνει τον επικείμενο κίνδυνο από τη μη άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών, και ειδικότερα των Δανειοληπτών.

Παράλληλα, στον κ. Μπλάντα ζητήθηκε να μη δέχεται ούτε παράσταση αυτοπροσώπως, όπως στην εκδίκαση των προσωρινών διαταγών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που ζητούν προσωρινή δικαστική προστασία, για να απαγορεύουν όλα τα καταδιωκτικά μέτρα, για να μην εκπλειστηριαστούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους.

Το αίτημα αυτό που φέρει την υπογραφή του κ. Γραβάνη, χωρίς να έχει περάσει σε κανένα ΔΣ του συλλόγου, και χωρίς να γνωρίζουμε και τις άλλες θέσεις των μελών του ΔΣ, έρχεται και πρωτοκολλείται σε μία μονάδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, προσπαθώντας να ανοίξει έναν ολισθηρό δρόμο, άλλων εποχών, και να καθοδηγήσει την ελεύθερη κρίση του Έλληνα Δικαστή, ο οποίος και κρίνει κάθε μία περίπτωση χωριστά.

Αξίζει να σταθούμε στο σθένος και την αντίσταση του Ειρηνοδίκη Φαρσάλων, που απέρριψε αμέσως την παρέμβαση και αρνήθηκε δημόσια την καθοδήγηση, γεγονός που τιμά τον ίδιο και την περιοχή που εκπροσωπεί.Σχόλια