Παραιτήθηκαν από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Λεουτσάκος, Νταβανέλος & Παπαδόγιαννη

Παραιτήθηκαν από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Λεουτσάκος, Νταβανέλος & Παπαδόγιαννη

Τρία στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, οι Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταβανέλος και Σόφη Παπαδογιάννη, παραιτήθηκαν με δήλωσή τους προς την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην έναρξη της σημερινής της συνεδρίασης.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, είπε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η Πολιτική Γραμματεία με μέλη που αναφέρονται στην Αριστερή Πλατφόρμα, οι βουλευτές της οποίας ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Τότε, ένα από τα μέλη του κομματικού οργάνου, η Σόφη Παπαδόγιαννη διάβασε την ανακοίνωση παραίτησης των τριών μελών της Πλατφόρμας, δηλαδή της ιδίας, του Αντώνη Νταβανέλου και του Στάθη Λεουτσάκου.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση ανέφερε ότι το κόμμα έχει καταργηθεί με ευθύνη του κ. Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου. «Δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει στην πράξη διαλυθεί», ανέφεραν στη δήλωσή τους τα τρία μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, ενώ παράλληλα κάλεσαν τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουν τον αγώνα κατά των μνημονίων μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση παραίτησης:

Η χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου. Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει στην πράξη διαλυθεί.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων που χρόνια αντιπαλεύει τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, κρατώντας ζωντανές τις αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα διεκδικήσουν την πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από την συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, λαϊκού και ριζοσπαστικού Μετώπου που θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων.
Με στόχο να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που έχουν εξαθλιωθεί από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Καλούμε τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε μέσα από τις γραμμές της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Λεουτσάκος Στάθης

Νταβανέλος Αντώνης

Παπαδόγιαννη Σόφη».Σχόλια