Παραιτήθηκαν οι «Μίδες» του ΑΔΜΗΕ

Παραιτήθηκαν οι «Μίδες» του ΑΔΜΗΕ

Δεκτές έγιναν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, οι παραιτήσεις του προέδρου του ΑΔΜΗΕ Μανώλη Κορωνιωτάκη και του διευθύνοντος συμβούλου Ιωάννη Μπλάνα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, «οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσης τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Ωστόσο, δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Υπουργού, ο οποίος τις έκανε αποδεκτές».

Υπενθυμίζεται ότι στον ΑΔΜΗΕ ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος αύξησαν τις αποδοχές τους και μάλιστα αναδρομικά με αποτέλεσμα το Δεκέμβριο να πάρουν αναδρομικά άνω των 200 χιλιάδων ευρώ ο καθένας, που αντιστοιχούν σε μισθό άνω των 20 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως!


Ο Ιωάννης Μπλάνας


Ο Μανώλης Κορωνιωτάκης

Ρακιντζής: «Είναι απαράδεκτο, προκλητικό, καταδικαστέο και πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας»

Για το εν λόγω θέμα, μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό και στην εκπομπή «Μεσημεριανό ρεπορτάζ» στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9, ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής.

Ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ερωτηθείς για τους «χρυσούς» μισθούς στον ΑΔΜΗΕ -μεταξύ άλλων- σχολίασε: «είναι απαράδεκτο σε εποχή κρίσης να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, είναι προκλητικό, καταδικαστέο και πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας. Είναι προκλητικό από τη στιγμή που κανείς δεν πρέπει να παίρνει κανείς περισσότερο χρήματα από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Έπρεπε ήδη να τον έχει απολύσει η κυβέρνηση. Είναι ποινικό αδίκημα».

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Ρακιντζή στον Πέτρο Κουσουλό (από το 7.30 και μετά):

Ποιοι είναι οι Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης και Ιωάννης Μπλάνας

Ο Μανώλης Κορωνιωτάκης προέρχεται από τον ΑΔΜΗΕ, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει συνδικαλιστής στο σύλλογο μηχανικών της ΔΕΗ. Ο Ιωάννης Μπλάνας κατείχε τη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Συστημάτων και Υποδομών.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβες» Ρακιντζή για το Ελεγκτικό Συνέδριο και τους χρυσούς μισθούς στον ΑΔΜΗΕ (ηχητικό) 

Σοβαρές καταγγελίες της ΝΔ για προκλητικούς μισθούς στον ΑΔΜΗΕ

Σχόλια