Παραιτήθηκε ο Π. Παραράς από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Παραιτήθηκε ο Π. Παραράς από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Με μια ανακοίνωση ο καθηγητής Πέτρος Παραράς ανακοινώνει ότι παραιτείται από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και μάλιστα αποκαλύπτει ότι την πρόταση να συμμετάσχει σε αυτήν του την έκανε ο φίλος του Γιώργος Κατρούγκαλος. Η συμμετοχή του κ. Παραρά στην Επιτροπή έγινε στόχος πολιτικής αντιπαράθεσης.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, είχε κάνει λόγο για ευτελισμό του Συντάγματος καθώς όπως ανέφερε ο κ. Παραράς υπήρξε μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του Συντάγματος της χούντας. Δεν ντραπήκατε; Ανακαλέστε τώρα».

ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΡΑ

«Κατόπιν προτροπής του φίλου μου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου απεδέχθην να μετάσχω σε επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την προεδρία της οποίας, όπως με πληροφόρησε, θα προτεινόταν να αναλάβει ο ακαδημαϊκός κ. Μ. Σταθόπουλος. Πληροφορήθηκα όμως χθες ότι παρόμοια επιστημονική επιτροπή θα συγκροτηθεί στο μέλλον» αναφέρει σε δημόσια δήλωσή του ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πέτρος Παραράς.

«H αρμοδιότητα της επιτροπής διαλόγου, όμως, όπως εξειδικεύθηκε χθες, δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου, αφού θα συνίσταται προεχόντως στη διερεύνηση της κοινής γνώμης, με ακροάσεις θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών και, γενικότερα, την επαφή με φορείς που εκφράζουν την κοινωνία, για την καταγραφή απλώς των απόψεών τους περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος. Όμως, τα αντικείμενα αυτά δεν εμπίπτουν στον κύκλο των επιστημονικών μου δραστηριοτήτων οι οποίες κινούνται μόνο στο χώρο του δημοσίου δικαίου.

»Άλλωστε, ο δημόσιος διάλογος προϋποθέτει την τήρηση αρχών δημοκρατίας και σεβασμού, τις οποίες ορισμένες πλευρές φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένες να τηρήσουν, όπως προκύπτει από τις αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος.

»Σας ευχαριστώ, λοιπόν, για την τιμή που μου κάνατε, αλλά για τους παραπάνω λόγους υποβάλλω την παραίτησή μου από την ανωτέρω επιτροπή».

Σχόλια