Παρίσι: Αφαιρούνται από την Πον ντεζ Αρτ τα «λουκέτα της αγάπης» βάρους 45 τόνων

Παρίσι: Αφαιρούνται από την Πον ντεζ Αρτ τα «λουκέτα της αγάπης» βάρους 45 τόνων

Την απόφαση να αφαιρέσουν τα χιλιάδες «λουκέτα της αγάπης» που κρέμονται από την περίφημη γέφυρα του Σηκουάνα, Πον ντεζ Αρ, πήραν οι δημοτικές αρχές του Παρισιού, καθώς πέρυσι η γέφυρα λύγισε από το βάρος τους!

Γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα «λουκέτα της αγάπης» που τα ζευγάρια κλειδώνουν κατά μήκος της, και ύστερα πετούν στο ποτάμι το κλειδί, η Πον ντεζ Αρ, είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία του Παρισιού για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Πόλη του Φωτός.

Ωστόσο, πέρυσι, μέρος του κιγκλιδώματος της γέφυρας κατέρρευσε από το βάρος των λουκέτων, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν θύματα.

Έτσι, η δημαρχία του Παρισιού αποφάσισε ότι επειδή τα λουκέτα υποβαθμίζουν την πολιτιστική κληρονομιά, ενώ η ύπαρξή τους αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των επισκεπτών, να τα αφαιρέσουν.

«Θα αφαιρέσουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο λουκέτα, δηλαδή 45 τόνους», εξηγεί σχετικά ο Μπρουνό Ζουλιάρ, πρώτος αντιδήμαρχος του Παρισιού, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του «γι’ αυτή την ασχήμια».

«Είναι λίγο βλακώδες και κρίμα», λέει από την πλευρά του ο 57χρονος Ζαν που περπατάει πάνω στη γέφυρα αγκαζέ με τη σύντροφό του, τη 42χρονη Μαριόν. «Είναι ένα σύμβολο το να βάζεις λουκέτο για να σφραγίσεις την αγάπη σου πάνω σ’ αυτή τη γέφυρα, εδώ στο Παρίσι, την πόλη των ερωτευμένων», λέει ο τουρίστας που ήρθε στο σημείο από τη νότια Γαλλία.

«Θα μπορούσαν να μαζέψουν όλα τα λουκέτα και να τα συγκεντρώσουν, να κάνουν ένα είδος αγάλματος ή μνημείου», λέει από την πλευρά του ο Γκιγέρμο, ένας 33χρονος Αργεντινός που ήταν έτοιμος να κλειδώσει ένα λουκέτο με την ευχή να παντρευτεί το κορίτσι του.Σχόλια