Παρουσία Τόμσεν συνεχίζονται οι συνομιλίες Αθήνας-πιστωτών

Παρουσία Τόμσεν συνεχίζονται οι συνομιλίες Αθήνας-πιστωτών

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται σήμερα» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα για τις συνομιλίες που άρχισαν χθες το απόγευμα μεταξύ Ελλήνων διαπραγματευτών και εκπροσώπων της Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, ο κύριος διαπραγματευτής του ΔΝΤ, ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος απουσίαζε χθες, επρόκειτο να συμμετάσχει στις σημερινές συνομιλίες.

«Μια συμφωνία σήμερα θα ήταν βεβαίως επιθυμητή. Βρισκόμαστε στα όρια του χρόνου που έχουμε στη διάθεσή μας για να σώσουμε την κατάσταση. Το Eurogroup της Πέμπτης είναι ο τελευταίος σταθμός αυτού του τρένου» επισήμανε σήμερα η εν λόγω ευρωπαϊκή πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Άλλες πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις εμφανίστηκαν απαισιόδοξες. «Οι συνομιλίες είναι δύσκολες. Δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν αποτέλεσμα» δήλωσε μία από τις πηγές αυτές, προσθέτοντας πως «οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράζουν φόβους μήπως δεν υπάρξει εγκαίρως συμφωνία».

«Τα δύο μέρη βρίσκονται ακόμη πολύ μακριά (το ένα από το άλλο)» επιβεβαίωσε μια τρίτη πηγή, η οποία υποστήριξε ότι «προς το παρόν η ελληνική πλευρά δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της» και οι προτάσεις της «δεν βγαίνουν».Σχόλια