Πάτρα: Μειώθηκε η ποινή για τον βασανιστή σκυλίτσας, με τον δικηγόρο του να επικαλείται διανοητικά προβλήματα του πελάτη του

Πάτρα: Μειώθηκε η ποινή για τον βασανιστή σκυλίτσας, με τον δικηγόρο του να επικαλείται διανοητικά προβλήματα του πελάτη του

Εκδικάστηκε τελικά σήμερα η έφεση που είχε καταθέσει ο 75χρονος βασανιστής μιας σκυλίτσας στην Πάτρα, ο οποίος είχε καταδικαστεί αρχικά σε δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 4.000 ευρώ.

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι μετέφερε το ζώο πάνω στο μηχανάκι, αλλά του έπεσε. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, το άτυχο σκυλάκι ήταν δεμένο με ένα κοντό σχοινί στο μηχανάκι του δράστη το οποίο βρισκόταν εν κινήσει, με το πανικοβλημένο ζώο να προσπαθεί μάταια να αντισταθεί, βγάζοντας αφρούς από το στόμα του, ενώ η κοιλιά και τα πόδια του σέρνονταν στην άσφαλτο.

Όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες, πίσω από τη σκυλίτσα έτρεχε το κουτάβι της κι άλλο ένα αδέσποτο της περιοχής. Ο ατάραχος οδηγός κλείστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο όπου ο οδηγός κι ο συνοδηγός κατάφεραν να ελευθερώσουν την σκυλίτσα. Ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας οδηγήθηκε στην ασφάλεια Πατρών όπου ο οδηγός έκανε καταγγελία, που οδήγησε στην προαναφερθείσα ποινή.

Ο δράστης άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, η οποία εκδικάστηκε σήμερα, ισχυριζόμενος ότι είναι πολύ φιλόζωος αφού μάλιστα είχε κάνει στη σκυλίτσα και το αντιλυσσικό εμβόλιο, και την είχε και σε πολύ καλή κατάσταση. Παράλληλα, ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει έντονα διανοητικά προβλήματα.

Καταπέλτης ήταν ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας ο οποίος σημείωσε πως δεν ανέχεται να φτάνουν στο δικαστήριο τέτοια περιστατικά γιατί είναι τουλάχιστον ντροπή. Τόνισε πως τέτοιες συμπεριφορές είναι βασανισμός κι αν κάποιος το λέει αυτό φιλοζωία κάτι δεν πάει καλά.
Εξέφρασε δε την απορία «πώς είναι δυνατόν να σύρεται το σκυλί από πίσω από το μηχανάκι βγάζοντας αφρούς κι ο κατηγορούμενος να δηλώνει ήρεμα, απλά πως το μετέφερε».

Τέλος ο εισαγγελέας είπε ότι για το περιστατικό θα έπρεπε να επιβληθεί η ανώτερη ποινή που ορίζει ο νόμος, και μόνο λόγω των διανοητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δράστης, όπως τουλάχιστον παρουσιάζονται, αποφάσισε τη μείωση της ποινής από 2 χρόνια σε 6 μήνες.

Με πληροφορίες από patrastimes.grΣχόλια