Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον Κωστή Στεφανόπουλο (video)

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον Κωστή Στεφανόπουλο (video)

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πάτρα, έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης η ταφή του Κωστή Στεφανόπουλου, στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο της πόλης, δίπλα στον τάφο της συζύγου του.

Η σορός του είχε μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων, όπου εκτέθηκε για λαϊκό προσκύνημα.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας. Λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι, η σορός του Κωστή Στεφανόπουλου πέρασε την πόρτα του κοιμητηρίου. Στρατιωτικό άγημα και των τριών όπλων, καθώς και μπάντα του στρατού απέδωσαν τιμές, ενώ στη συνέχεια, το φέρετρο, που ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία, μεταφέρθηκε στον ιερό ναό του Αγγέλων. Εκεί εψάλη τρισάγιο από τον επίσκοπο Κερνίτσης, Χρύσανθο.

Μετά το τέλος του τρισάγιου, η σορός του Κωστή Στεφανόπουλου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Έπειτα από αρκετή ώρα, τα μέλη της οικογένειας του Κωστή Στεφανόπουλου τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, ενώ λίγο πριν από τον ενταφιασμό, στρατιωτικό τμήμα απέδωσε τιμές, με ρίψη βολών.

Ταυτόχρονα, το πλήθος του κόσμου που βρισκόταν στο κοιμητήριο, αποχαιρέτησε τον Κωστή Στεφανόπουλο με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στην τελετή του ενταφιασμού παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, οι βουλευτές Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Νίκος Νικολόπουλος, ο πρώην υπουργός Βασίλης Μπεκίρης, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ανώτατοι στρατιωτικοί, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, πρώην βουλευτές, αντιπροσωπεία προσκόπων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του επί χρόνια διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κωστή Στεφανόπουλου, Κώστα Κανελλόπουλου, ο οποίος, παρά την προχωρημένη ηλικία του, έφτασε στον ναό των Αγγέλων για να τον αποχαιρετήσει.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας πέθανε την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, σε ηλικία 90 ετών, μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου εισήχθη με πυρετό και δυσχέρεια στην αναπνοή.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τρίτη, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στο Παλαιό Ψυχικό. Κατά την εξόδιο ακολουθία ερρίφθησαν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού 21 τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Πηγή video-φωτο: patratimes.gr

Διαβάστε επίσης:

Το μεσημέρι η ταφή του Κωστή Στεφανόπουλου στην ΠάτραΣχόλια