Παυλόπουλος: Αδιανόητη και απαράδεκτη η συμπεριφορά των Σκοπίων – Δεν έχει θέση ούτε στην ΕΕ, ούτε στο ΝΑΤΟ

Παυλόπουλος: Αδιανόητη και απαράδεκτη η συμπεριφορά των Σκοπίων – Δεν έχει θέση ούτε στην ΕΕ, ούτε στο ΝΑΤΟ

Χώρες με αδιανόητες και απαράδεκτες συμπεριφορές προς τον ανθρωπισμό, όπως οι χθεσινές από πλευράς των Σκοπίων προς του πρόσφυγες, δεν έχουν θέση ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε στο ΝΑΤΟ, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της συνάντησης του, σήμερα το πρωί, με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να σταματήσει να συνεργάζεται με το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τα προγράμματα στήριξης, τασσόμενος υπέρ της ολοκλήρωσης της ΕΚΤ, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους που υπάρχει στην Ευρωζώνη, καθώς και υπέρ της αξιοποίησης στελεχών από τον ESM που θα μπορούν να κάνουν αξιολόγηση των προγραμμάτων στήριξης «με νοοτροπία ευρώ», πως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επιπλέον, ο ΠτΔ υπογράμμισε την ανάγκη για εμβάθυνση των θεσμών της ΕΕ, ώστε να υπάρξει πραγματική ευρωπαϊκή ενοποίηση και να μπει τέλος σε αυτό το μεγάλο δημοκρατικό έλλειμμα που εμφανίζεται αυτήν την περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ όσον αφορά το προσφυγικό, χαρακτήρισε το εν λόγω ζήτημα ως υπαρξιακό πρόβλημα για την ΕΕ.

Παράλληλα, τόνισε ότι Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν πολλά κοινά σημεία και προσθέτοντας  ότι πρόκειται για δύο χώρες με καθαρό ευρωπαϊκό προσανατολισμό που μπορούν να συμβάλλουν στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα του έχει ταχθεί υπέρ της θέσης να διαμοιραστεί το βάρος του προσφυγικού σε όλες τις χώρες της ΕΕ και να μην σηκώσει η Ελλάδα μόνη της όλο το βάρος, καταδικάζοντας το κλείσιμο των συνόρων.

 

 Σχόλια