Παυλόπουλος: Δεν ξεχνάμε την τεράστια συμβολή των Νεοζηλανδών στη Μάχη της Κρήτης

Παυλόπουλος: Δεν ξεχνάμε την τεράστια συμβολή των Νεοζηλανδών στη Μάχη της Κρήτης

Mε τον Γενικό Κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας Αντιστράτηγο Sir Jerry Mateparae, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε στην Αθήνα. Πολλώ μάλλον όταν η επίσκεψή σας αυτή συνδέεται με την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Οι Έλληνες δεν ξεχνάμε την τεράστια συμβολή των Νεοζηλανδών στη Μάχη αυτή» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Θυμίζω, γιατί ίσως να μην είναι γνωστό, ότι 7.700 Νεοζηλανδοί μετείχαν στη Μάχη της Κρήτης, 671 έπεσαν στο πεδίο της μάχης και 2.000 αιχμαλωτίστηκαν. Πρόκειται πραγματικά για μία συγκλονιστική συμβολή» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η συμβολή αυτή δεν αφορά μόνον την Κρήτη και την Ελλάδα. Η Μάχη της Κρήτης συνέβαλε, σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα ο εφιάλτης της ναζιστικής βαρβαρότητας και θηριωδίας. Τιμούμε την μνήμη των συμπατριωτών σας και η Ελλάδα πάντα θα είναι ευγνώμων στην πατρίδα σας γι’ αυτή τη μεγάλη συμβολή. Εξού και η χαρά μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη να σας έχουμε σήμερα στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γενικός Κυβερνήτης της Νέας Ζηλανδίας ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή.

«Χαίρομαι κι εγώ ιδιαιτέρως που λόγω ιδιότητας παρίσταμαι στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης. Χαίρομαι επίσης που βρίσκομαι εδώ διότι μου απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθώ την πατρίδα σας ο προκάτοχός σας. Βεβαίως, σκοπός της επισκέψεώς μου μεταξύ άλλων είναι να ενισχύσουμε τις φιλικές σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες μας, την Ελλάδα και τη Νέα Ζηλανδία. Και βεβαίως να εμβαθύνουμε και να έχουμε μια συζήτηση επ’ αυτού» τόνισε.Σχόλια