Παυλόπουλος: Να τελειώνουμε με τον ISIS, να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους

Παυλόπουλος: Να τελειώνουμε με τον ISIS, να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους

Διπλό μήνυμα προς τις ΗΠΑ, να τελειώσουμε με τον ΙSIS και να τερματιστεί άμεσα ο πόλεμος, ώστε να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του το μεσημέρι της Δευτέρας με την πρόεδρο του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Κέρι Κένεντι, η οποία συνοδευόταν στο Προεδρικό Μέγαρο από την πρέσβειρα Kαλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Να μεταφέρετε στη χώρα σας, τη μεγάλη χώρα σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αυτό το “βαρύ”, πραγματικά, όνομά σας, αλλά και τη δική σας πολύ μεγάλη ιστορία, ότι όλος ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να έχει δύο στόχους αυτή τη στιγμή: Πρώτον, να τελειώσουμε με τον ΙSIS. Δεν είναι νοητό για τον πολιτισμό και την δημοκρατία μας να υπάρχει αυτή η εστία νέας βαρβαρότητας, που λέγεται ISIS. Και, δεύτερον, πρέπει να τελειώσει άμεσα ο πόλεμος και να επανέλθουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στην κ. Κένεντι.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι « αυτοί οι πρόσφυγες -και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ιδιομορφία- δεν έφυγαν αναζητώντας την μοίρα τους σε άλλες Χώρες της Ευρώπης. Έφυγαν γιατί υπήρχε ο πόλεμος. Άρα, η δικαίωσή τους δεν σημαίνει απλώς να τους παράσχουμε φιλοξενία εδώ. Είναι να τους εξασφαλίσουμε τις εστίες τους, τις οποίες τις στερήθηκαν χωρίς τη θέλησή τους». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα που πρέπει όλη η κοινή γνώμη στις Ηνωμένες Πολιτείες να το αντιληφθεί το συντομότερο δυνατό».Σχόλια