Παυλόπουλος σε ΕΣΗΕΑ: Να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία ως κόρη οφθαλμού

Παυλόπουλος σε ΕΣΗΕΑ: Να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία ως κόρη οφθαλμού

«Η ελευθεροτυπία πρέπει να διασφαλιστεί ως κόρη οφθαλμού», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της συνάντησής του με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναλυτικότερα, ο κ. Παυλόπουλος, αφού επεσήμανε τη σημασία της δημοσιογραφικής αποστολής – ιδίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς -, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία, μαζί με την ελευθερία των δημοσιογράφων να εκφράζονται, να εργάζονται και να υπηρετούν την αποστολή τους.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τον Πρόεδρο για το ασφαλιστικό, το οποίο χαρακτήρισε πολύ κρίσιμο.

«Για εμάς αγγίζει τις εργασιακές σχέσεις. Η ουσία του προβλήματος είναι ότι αν δε διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία των Ταμείων και την ανεξαρτησία των Ενώσεων, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα για την ελευθεροτυπία. Αυτό προσπαθούμε να πούμε σε όλους τους τόνους και να γίνει κατανοητό ότι δε διαπραγματευόμαστε συντεχνιακά κάποια πράγματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη συνάντηση, τον κ. Νικολόπουλος συνόδευαν ο αντιπρόεδρος και η γενική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τσαλαπάτης και Νανά Νταουντάκη αντίστοιχα.Σχόλια