Παυλόπουλος: Η συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη (video)

Παυλόπουλος: Η συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη (video)

Στοπ στις ορέξεις του Ταγίπ Ερντογάν έβαλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με την τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε ότι η συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν χρειάζεται επικαιροποίηση.

Είναι ανάγκη είπε και για τις σχέσεις μας να υπάρξει η εφαρμογή της συνθήκης της ΕΕ για τι θέμα των προσφύγων, είπε ο κ. Παυλόπουλος. Ετσι θα αποδείξουμε ότι και τα δυο κράτη μας θα αποδείξουν τα ιδεώδη του ανθρωπισμού και της δικαιοσύνης που τα διαπνέουν. Βασική αξία είναι ο ανθρωπισμός και η δικαιοσύνη, είπε.
Θέλουμε όλοι η επίσκεψή σας να μείνει ιστορική, είπε ο κ. Παυλόπουλος. Οποια διαφορά κι αν έχουμε μεταξύ μας μπορεί να λυθεί με βάση το διεθνές δίκαιο και ειρηνικά. Ηθελα να σας πω ότι φρόντισα να σας πω με ποιους όρους θέλουμε να κάνουμε τις σχέσεις μας καλύτερες γιατί πρώτο χαρακτηριστικό κάθε φιλίας είναι η ειλικρίνεια. Σας θυμίζω ότι είναι κοινό ρητό ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Πάνω σε αυτό θα χτίσουμε μια καλή φιλία.
Θέλουμε όλοι η επίσκεψή σας να μείνει ιστορική, είπε ο κ. Παυλόπουλος. Οποια διαφορά κι αν έχουμε μεταξύ μας μπορεί να λυθεί με βάση το διεθνές δίκαιο και ειρηνικά. Ηθελα να σας πω ότι φρόντισα να σας πω με ποιους όρους θέλουμε να κάνουμε τις σχέσεις μας καλύτερες γιατί πρώτο χαρακτηριστικό κάθε φιλίας είναι η ειλικρίνεια. Σας θυμίζω ότι είναι κοινό ρητό ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Πάνω σε αυτό θα χτίσουμε μια καλή φιλία.Σχόλια