Παυλόπουλος: Θα φτάσω στα όρια των αρμοδιοτήτων μου – Εντολή του λαού είναι η παραμονή στην ΕΕ και την ευρωζώνη

Παυλόπουλος: Θα φτάσω στα όρια των αρμοδιοτήτων μου – Εντολή του λαού είναι η παραμονή στην ΕΕ και την ευρωζώνη

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ζήτησε χθες τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους δανειστές.

Στο διάλογο που είχαν οι κ.κ. Θεοδωράκης και Παυλόπουλος ενώπιον των δημοσιογράφων ειπώθηκαν τα εξής:

Σταύρος Θεοδωράκης: Χθες, πρώτη μου σκέψη, έπειτα απ’ αυτά που μάθαμε από το εξωτερικό, ήταν ότι πρέπει να δώσουμε πατριωτικές λύσεις και όχι κομματικές. Ένας άνθρωπος σαν και εσάς, που έχει θητεύσει στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πρέπει να έχει συμβολή.

Προκόπης Παυλόπουλος: Γνωρίζω τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, θα φτάσω μέχρι τα όρια αυτά. Ο ρόλος μου εξαρτάται από την εντολή του ελληνικού λαού. Και η εντολή του ελληνικού λαού είναι η παραμονή στην ΕΕ και στην ευρωζώνη. Και, φυσικά, αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Η Ευρώπη πρέπει να αναλογιστεί και τις δικές της ευθύνες. Και φυσικά η λύση να ανταποκρίνεται και στην προοπτική που μπορεί να έχει η χώρα. Όσο πιο αρραγές σ’ αυτό τον αγώνα είναι το εσωτερικό μέτωπο, τόσο καλύτερο για τον τόπο. Είμαι βέβαιος ότι σ’ αυτόν τον τομέα θα πορευτούμε ενωμένοι».

Σταύρος Θεοδωράκης: Αυτή η Βουλή νομίζω ότι είναι Βουλή που μπορεί να δώσει λύσεις ευρωπαϊκής κατεύθυνσης.

Προκόπης Παυλόπουλος: Είναι εντολή του ελληνικού λαού. Αυτό το μήνυμα το στέλνουμε και προς τους εταίρους και τους δανειστές.

«Υπάρχουν πράγματα στα οποία διαφωνούμε με την κυβέρνηση και είναι πολλά. Δεν είναι, όμως, η ώρα να σταθούμε σε αυτά. Πιστεύω ότι αυτό το Κοινοβούλιο μπορεί να δώσει μια λύση. Μια λύση μέσα στην Ευρώπη, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον κ. Παυλόπουλο, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι ο τόπος έχει ανάγκη από πατριωτική λύση και πώς πρέπει να παραμεριστούν οι κομματικές ταυτότητες και να υπάρξει συνεργασία και ανέφερε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

«Επέμεινα στην ανάγκη να υπάρξει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που πιστεύουν στη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ταυτιστούν με κάποιες από τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης τότε θα διευκολύνουν και τον Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και προσέθεσε ότι δεν αποδέχεται τελεσίγραφα που έρχονται από το εξωτερικό και πως για να γίνει όμως αυτό «χρειάζεται μια πειστική πρόταση από την ελληνική πλευρά που θα αγκαλιάζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».Σχόλια