Παυλόπουλος: Τι λέει για τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Παυλόπουλος: Τι λέει για τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Διαβεβαιώσεις ότι θα εφαρμόσει «στο ακέραιο» τις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν στην παραίτηση της κυβέρνησης, τις διερευνητικές εντολές και το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε απαντητική επιστολή που έστειλε προς την αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Σημειώνεται ότι η κ. Γεννηματά είχε αποστείλει νωρίτερα σήμερα επιστολή στον κ. Παυλόπουλο, με την οποία ζητούσε σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.

«Έλαβα την από 25.8.2015 επιστολή σας. Και σας παρέχω την, αυτονόητη άλλωστε, διαβεβαίωση ότι θα εφαρμόσω στο ακέραιο τις διατάξεις των άρθρων 38 παρ. 1 και 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, κατά το γράμμα και το πνεύμα τους –πρωτίστως δε με βάση τον σκοπό που υπηρετούν σύμφωνα με την τελολογική τους ερμηνεία, και μάλιστα υπό τις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες για την χώρα περιστάσεις- αλλά και, συμπληρωματικώς, κατά την ήδη διαμορφωμένη αντίστοιχη κοινοβουλευτική πρακτική», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην απαντητική του επιστολή.

Ωστόσο, το σημείο στο οποίο ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει ότι με δεδομένες τις «εξαιρετικά κρίσιμες» περιστάσεις για τη χώρα, προτίθεται να ακολουθήσει και τις διαμορφωμένες κοινοβουλευτικές πρακτικές, μπορεί να ερμηνευτεί ως πρόθεση να μην καλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, και ότι οι επαφές του με αυτούς μπορεί να γίνουν τηλεφωνικά, ώστε να λυθεί και το ζήτημα συγκρότησης της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα αναλάβει καθήκοντα κατά την προεκλογική περίοδο.Σχόλια