Παύλος Πολάκης: Ο μαυροπουκαμισάς Δήμαρχος με τα μαύρα ταμεία που έγινε υφυπουργός…

Παύλος Πολάκης: Ο μαυροπουκαμισάς Δήμαρχος με τα μαύρα ταμεία που έγινε υφυπουργός…

Ένα κάπως «περίεργο» πολιτικό βιογραφικό έδειξε να επιβραβεύει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθώς, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, (μια θέση που δεν υπήρχε ως τώρα), έναν άνθρωπο που ως Δήμαρχος είχε ομολογήσει κυνικά πως διατηρούσε μαύρο ταμείο.

Πρόκειται για τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη και πρώην επικεφαλής του Δήμου Σφακίων, ο οποίος, το 2013 και κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου της ΚΕΔΕ δεν δίστασε να δηλώσει πως κρατά διπλά βιβλία και μάλιστα… δεν αισθάνεται σε καμία περίπτωση παράνομος, λέγοντας πως αυτό το κάνει «για να κρατήσει την τοπική κοινωνία όρθια».

01«Εγώ έκανα μία συνειδητή επιλογή, μαζί με τους συνεργάτες μου, την οποία πλέον εδώ που φτάσαμε, δεν έχω κανένα πρόβλημα, με όλη την ευθύνη αυτής της επιλογής, να την πω δημοσίως και να την πω και σε σας, διότι εδώ που μας φτάνουνε. Εγώ εδώ και έναν χρόνο διατηρώ διπλό ταμείο. Ένα μαύρο και ένα άσπρο. Ακούστε με προσεκτικά. Δεν νιώθω ούτε είμαι παράνομος, είμαι ο πιο διαφανής που υπάρχει, οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να έρθει και να το δει στο ταμείο, και τα έσοδά του και τα έξοδά του, και αυτός είναι ο λόγος που έχω κρατήσει μία κοινωνία όρθια. Οταν πριν από δύο χρόνια έπαιρνα 42 χιλιάδες και τώρα παίρνω 20 χιλιάδες το μήνα πώς θα βρεθούν τα υπόλοιπα;».

Σύμφωνα με το… υπόλοιπο βιογραφικό του

Στις τελευταίες εθνικές εκλογές εξελέγη βουλευτής Χανίων με 15.645 σταυρούς, πίσω από τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, ενώ στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 εξελέγη δήμαρχος Σφακίων.

Είναι χειρουργός – εντατικολόγος και διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Πειραϊκού Θεραπευτηρίου», κάτι που είναι εμφανές στην προσωπική του σελίδα του στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης (facebook, η οποία είναι γεμάτη από φωτογραφίες και περιγραφές από εγχειρήσεις.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Ως ειδικευόμενος και εξειδικευμένος υπήρξε πολλές φορές εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς) και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας).Σχόλια