Πελατειακούς διορισμούς σε οργανικές μονάδες του Δημοσίου καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Πελατειακούς διορισμούς σε οργανικές μονάδες του Δημοσίου καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Την τοποθέτηση προϊστάμενων σε διάφορες οργανικές μονάδες του Δημοσίου με πελατειακά και κομματικά κριτήρια καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, επικαλούμενη δεκάδες καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση για «κομματική επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο» σημειώνοντας ότι «οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στην ΑΔΕΔΥ για τοποθέτηση προϊσταμένων σε διάφορες οργανικές μονάδες του Δημοσίου με πελατειακά και κομματικά κριτήρια είναι δεκάδες».

Μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ επικαλείται καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, «με την υπ. αριθμ. 1060/Δ9.341/2016 απόφασή της καθόρισε η ίδια τα κριτήρια για την επιλογή των προϊσταμένων των δύο νέων Διευθύνσεων που συστάθηκαν με τον Ν. 4445/2016 στο υπουργείο της, καθώς επίσης και των τριών τμημάτων τους, καταστρατηγώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας».

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, βάσει της παραπάνω απόφασης «η επιλογή των προϊσταμένων Διευθύνσεων θα γίνει από την ίδια την υπουργό, η οποία προφανώς ‘έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της’ τα όσα ορίζονται στον Ν. 4369/2016 (που η συγκυβέρνηση ψήφισε πρόσφατα) για τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων».

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρά τις τυμπανοκρουσίες για διαφάνεια, νομιμότητα, αξιοκρατία στο Δημόσιο, συντηρεί και ενισχύει το καταδικασμένο μοντέλο διακυβέρνησης που προάγει την ευνοιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις και το κομματικό κράτος», τονίζει το συνδικάτο.

Ακόμη, σημειώνει ότι «τα όσα συμβαίνουν στο υπουργείο Εργασίας δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα για όσα συμβαίνουν σήμερα στο Δημόσιο» καθώς «αντίστοιχες είναι οι καταγγελίες της ΠΟΓΕΔΥ (Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων) για μετακινήσεις και προαγωγές προϊσταμένων με κομματικά, πελατειακά κριτήρια, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς και της ΠΟΕΔΗΝ για καρατομήσεις Διευθυντικών στελεχών σε νοσοκομεία και δήμους».

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί με δυναμικές αντιδράσεις σε κάθε μεθόδευση.Σχόλια