Πέντε ημέρες προθεσμία δίνουν στην κυβέρνηση οι αγρότες

Πέντε ημέρες προθεσμία δίνουν στην κυβέρνηση οι αγρότες

Πέντε ημέρες προθεσμία, προκειμένου να μην κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις του, δίνουν οι αγρότες στην κυβέρνηση, και συνολικά τον πολιτικό κόσμο.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες ζητούν τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει τις προτάσεις τους για αλλαγές στο σύστημα φορολόγησης και ασφάλισης του κλάδου τους, και περιμένουν έως την Κυριακή να λάβουν απάντηση για το εάν η κυβέρνηση δέχεται τα αιτήματα που έστειλαν σήμερα.

Σε αντίθετη περίπτωση, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους από τη Δευτέρα, τη στιγμή που στον κόμβο των Τεμπών τα τρακτέρ ήδη μπλοκάρουν τη διέλευση των οχημάτων για 12 ώρες.

Την Πέμπτη, οι αγρότες θα λάβουν μέρος στη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με κινητοποιήσεις στην πόλη της Λάρισας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα κλεισίματα εθνικών οδικών αξόνων.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 22:00 το βράδυ θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα Τέμπη. Στα Μάλγαρα, ο δρόμος παρέμεινε κλειστός μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού, ενώ έκλεισε και η παλαιά εθνική στο ύψος του Καλαμακίου, από τις 8:00 το πρωί έως και τις 20:30 το βράδυ.

Κλειστός έως τις 20:00 το βράδυ παρέμεινε και ο κόμβος Λεωφόρος Μαρκοπούλου – Βάρης.Σχόλια