Περιπέτεια για Δανούς τουρίστες: Ξεκίνησαν για Τουρκία & κατέληξαν στη Ρόδο

Περιπέτεια για Δανούς τουρίστες: Ξεκίνησαν για Τουρκία & κατέληξαν στη Ρόδο

Μια μικρή περιπέτεια έζησαν περίπου 300 Δανοί τουρίστες που από την Κυριακή φιλοξενούνται στη Ρόδο, οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν διακοπές στην Τουρκία όπως αρχικά είχαν προγραμματίσει, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα.

Αναλυτικότερα, οι τουρίστες είχαν προγραμματίσει να κάνουν τις διακοπές τους σε τουριστικά θέρετρα στα παράλια της Τουρκίας, αλλά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τα γεγονότα που σημειώθηκαν εξέφρασαν στον τουριστικό τους πράκτορα την επιθυμία να μην παραμείνουν στη χώρα.

Ωστόσο, το πρόγραμμα της πτήσης δεν μπορούσε να τροποποιηθεί την τελευταία στιγμή και να αλλάξει ο προορισμός των αεροπλάνων, καθώς παρά τα αιτήματα προς τις ελληνικές υπηρεσίες, δεν υπήρχε περιθώριο να εξυπηρετηθούν, ούτε από το αεροδρόμιο της Ρόδου, ούτε από το αεροδρόμιο της Κω.

Τελικά, αναγκαστικά, τα τρία αεροπλάνα της εταιρείας Primera προσγειώθηκαν την Κυριακή στην Τουρκία (δύο στην Αττάλεια και ένα στο Ντάλαμαν), όπου αποβίβασαν τους επιβάτες τους.

Από αυτούς, περίπου 300 που αρνήθηκαν να παραμείνουν στην Τουρκία, συνέχισαν, οδικώς, το ταξίδι τους μέχρι τα παράλια της χώρας και από εκεί έφτασαν, ακτοπλοϊκώς, στη Ρόδο.

Αμέσως ξεκίνησε διαδικασία, προκειμένου να βρεθούν δωμάτια για να τους φιλοξενήσουν, καθώς πολλά ξενοδοχεία ήταν γεμάτα και δεν μπορούσαν να τους εξυπηρετήσουν.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι τουρίστες θα αναχωρήσουν από τη Ρόδο την ερχόμενη Κυριακή, 24 Ιουλίου, με αεροπλάνα που θα έρθουν από τη Δανία για να τους παραλάβουν, τα οποία στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Τουρκία για να παραλάβουν όσους παρέμειναν εκεί για διακοπές.

 

 

 Σχόλια