Περισσότερα από 1 εκατ. λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά (φωτό)

Περισσότερα από 1 εκατ. λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά (φωτό)

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση δύο εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία περιείχαν 1.147.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων (22.940.000 τσιγάρα), προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές στο λιμάνι του Πειραιά.

Αναλυτικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά, συντονισμένη επιχείρηση από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της ανωτέρω Διεύθυνσης και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συμμετοχή στελεχών του Τελωνείου Πειραιά, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης καπνικών ειδών, κατά την οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο (02) εμπορευματοκιβώτια τα οποία περιείχαν ένα εκατομμύριο εκατό σαράντα επτά χιλιάδες (1.147.000) πακέτα τσιγάρων (22.940.000 τσιγάρα).

img_1811

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση, τα ανωτέρω εμπορευματοκιβώτια παραδόθηκαν και φυλάσσονται σε χώρο του Τελωνείου Πειραιά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των παραληπτών του φορτίου.

img_1800_r

Σημειώνεται ότι οι αναλογούντες δασμοί και φόροι για την προαναφερθείσα ποσότητα πακέτων τσιγάρων ανέρχονται στο ποσό 4.277.750,38 €.

img_1826Σχόλια