Περισσότερα από 55 εκατ. λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν μέσα σε 2 μήνες στο Αιγαίο

Περισσότερα από 55 εκατ. λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν μέσα σε 2 μήνες στο Αιγαίο

Περισσότερα από 33 εκατ. λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν στην Ελλάδα σε επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στα τέλη Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον OLAF, είχε προηγηθεί κατάσχεση 21 εκατ. τσιγάρων στο λιμάνι του Πειραιά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κατασχεθέντων τσιγάρων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αυτών των δύο πρόσφατων επιχειρήσεων στο Αιγαίο σε πάνω από 55 εκατ..

Σύμφωνα με ανακοίνωση του OLAF, επρόκειτο για ευρωπαϊκά τσιγάρα που θα έφθαναν με νόμιμο τρόπο στην Ασία, ωστόσο επέστρεψαν στην Ευρώπη παράνομα.

Ο OLAF εντόπισε και κατάσχεσε το παράνομο φορτίο σε συνεργασία με την ελληνική Γενική Γραμματεία κατά της Διαφθοράς (AFCOS Ελλάδα), αλλά και τις ελληνικές και κυπριακές τελωνειακές αρχές.

Συνολικά μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, πάνω από 75 εκατομμύρια τσιγάρα κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια πέντε επιχειρήσεων στην Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

«Για άλλη μια φορά, οι αριθμοί δείχνουν την εξαιρετική δουλειά και την επιμονή των ελεγκτών μας, καθώς και την αδιαμφισβήτητη σημασία της ευρωπαϊκής συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, Τζιοβάνι Κέσλερ.

Σχόλια