Περιβαλλοντολόγοι: Η φωτογραφία της σκελετωμένης πολικής αρκούδας στην Αρκτική είναι «εικόνα από το μέλλον»

Περιβαλλοντολόγοι: Η φωτογραφία της σκελετωμένης πολικής αρκούδας στην Αρκτική είναι «εικόνα από το μέλλον»

Σοκ και θλίψη προκαλεί η φωτογραφία μίας αποστεωμένης πολικής αρκούδας που κάνει τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου, γεννώντας ερωτηματικά αλλά και ανησυχία για τις συνθήκες που έφεραν το ταλαιπωρημένο ζώο σε αυτή την κατάσταση.

Τη φωτογραφία τράβηξε η φωτογράφος Kerstin Langenberger στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στην Αρκτική, που κάποτε φιλοξενούσε έναν μεγάλο πληθυσμό πολικών αρκούδων.

Σύμφωνα με τον Geoff York, διευθυντή της φιλοζωικής οργάνωσης για την προστασία των αρκούδων Polar Bears International που μελετά την Αρκτική και την πανίδα της, εδώ και δύο δεκαετίες, αποστεωμένες αρκούδες σαν αυτή της φωτογραφίας απαντώνται όλο και συχνότερα στην περιοχή, αυξάνοντας τις ανησυχίες για το μέλλον.

«Οι αναφορές και οι εικόνες σκελετωμένων ή νεκρών ενήλικων αρκούδων από αυτήν την περιοχή είναι άκρως ανησυχητικές, γιατί δείχνουν τι ακριβώς μπορούμε να περιμένουμε λόγω της υπερθέρμανσης του κλίματος στην Αρκτική» ανέφερε σχετικά ο York.

Ακόμη τόνισε, ότι αν δεν ληφθούν μέτρα κατά της υπερθέρμανσης, το φυσικό περιβάλλον αυτών των ζώων θα συνεχίσει να συρρικνώνεται με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η επιβίωσή τους.Σχόλια