Περνούν τα «stress tests» Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς

Περνούν τα «stress tests» Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς

Με άνεση περνούν τα stress tests η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αγοράς, οι οποίες μένει να επιβεβαιωθούν από τις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν την Κυριακή.

Νωρίτερα σήμερα, το Reuters ανέφερε ότι η Alpha Bank έχει περάσει τα stress tests χωρίς πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, θετικά έχουν εξελιχθεί τα stress tests και για τις δύο άλλες συστημικές τράπεζες, δηλαδή την Εθνική και τη Eurobank, με την πρώτη να είναι σε σαφώς καλύτερη θέση.

Σημειώνεται πως σήμερα, οι τράπεζες πήραν από την ΕΚΤ τα αποτελέσματα των stress tests, τα οποία όμως δεν είναι ανακοινώσιμα, καθώς οι τράπεζες έχουν αναλάβει δεσμεύσεις εμπιστευτικότητας.

Η κάθε τράπεζα, όμως, θα πρέπει να απαντήσει στην ΕΚΤ με επιστολή της, στην οποία θα αναφέρονται οι ενέργειες που στοχεύει να προχωρήσει και σχόλια επί του αποτελέσματος των stress tests. Επίσης, η κάθε τράπεζα θα περιγράφει στην επιστολή της και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που σκοπεύει να εκδώσει την Κυριακή.


Σχόλια