Πες τέλος στη πιτυρίδα με 3 φυσικούς τρόπους

Πες τέλος στη πιτυρίδα με 3 φυσικούς τρόπους

Η πιτυρίδα είναι ένα συχνό πρόβλημα των μαλλιών που μπορεί να αντιμετωπίζει μία γυναίκα. Πολλά αντιπιτυριδικά σαμπουάν δεν καταφέρνουν να λύσουν αυτό το πρόβλημα αλλά καμιά φορά το επιδεινώνουν κι όλας. Μάθε παρακάτω με ποιους εναλλακτικούς τρόπους μπορείς να απαλλαχτείς από τη πιτυρίδα.

 

Ασπιρίνη: Η ασπιρίνη περιέχει το ίδιο δραστικό συστατικό (σαλικυλικό οξύ) με τα περισσότερα εξειδικευμένα σαμπουάν του εμπορίου. Τρίψε σε σκόνη δύο ασπιρίνες και πρόσθεσε τις στην κανονική ποσότητα σαμπουάν που χρησιμοποιείς κάθε φορά που πλένεις τα μαλλιά σου. Άφησε το μείγμα στα μαλλιά σου για 1-2 λεπτά, προτού ξεπλύνεις καλά. Στη συνέχεια κάνε ένα επιπλέον λούσιμο με απλό σαμπουάν.

 

Μαγειρική σόδα: Βρέξε τα μαλλιά σου και στη συνέχεια τρίψε με έντονο τρόπο μια χούφτα μαγειρικής σόδας στο τριχωτό της κεφαλής σου. Μην λουστείς με σαμπουάν και απλά ξεπλύνεις μετά από μερικά λεπτά. Η μαγειρική σόδα μειώνει την δραστηριότητα του μύκητα που προκαλεί την πιτυρίδα (malassezia). Μετά από μερικές εφαρμογές, μπορεί να προσέξεις ότι τα μαλλιά σου είναι λίγο πιο ξηρά, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες, το τριχωτό της κεφαλής σου θα αρχίσει να παράγει περισσότερα φυσικά έλαια και τα μαλλιά σου θα είναι και πάλι μαλακά.

 

Μηλόξυδο: Η οξύτητα του μηλόξυδου αλλάζει το pH του τριχωτού της κεφαλής σου, δημιουργώντας ένα πολύ αφιλόξενο περιβάλλον για την ανάπτυξη του μύκητα που προκαλεί πιτυρίδα. Ανάμιξε 1/4 του φλιτζανιού μηλόξυδο με ίση ποσότητα νερού και με το διάλυμα αυτό ψέκασε τα μαλλιά σου. Φρόντισε να φτάσει το διάλυμα στο δέρμα του κρανίου και όχι απλά στα μαλλιά. Στη συνέχεια τύλιξε το κεφάλι σου με μια πετσέτα και άφησέ το να δράσει για 15 λεπτά έως μία ώρα, προτού ξεπλύνεις τα μαλλιά σου ως συνήθως. Επανέλαβε δύο φορές την εβδομάδα.

 

 

 Σχόλια