Πέθανε και δεύτερος τραυματίας από την έκρηξη της ΕΛΠΕ λίγες μόνο ώρες μετά τον συνάδελφό του

101 2

Άλλος ένας από τους τραυματίες της έκρηξης που σημειώθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια στις 8 Μαΐου έχασε τη μάχη για τη ζωή. Νωρίτερα είχε πεθάνει άλλος ένας εργαζόμενος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ νεκροί είναι ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, εργαζόμενος στην εταιρία και ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ, εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία.

Τα ΕΛΠΕ δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τις οικογένειες των θανόντων, διασφαλίζοντας το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους. Τονίζεται ακόμη ότι προωθείται άμεσα στις αρμόδιες Υπηρεσίες το Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του συμβάντος ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

Συνολικά είχαν τραυματιστεί έξι άτομα από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της 8ης Μαΐου στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν σε δεξαμενή.

Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια είχαν καταγγείλει ότι δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και ότι δεν είχαν τρόπο διαφυγής.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου απέστειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο γενικός γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος. Συλλυπητήρια στην οικογένεια εξέφρασε και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και οι ΑΝΕΛ.

Ενόψει της ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποφάσισε τη μόνιμη παρουσία στις εγκαταστάσεις, κλιμακίου κοινωνικών και τεχνικών επιθεωρητών, για το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο χρειαστεί.Join the Conversation

2 comments

  1. Dimitris Philippas Απάντηση

    Να δω τώρα τι θα γράψει για τις συνθήκες του θανάτου τους το ανακριτικό της πυρισβεστικής… α, ξέχασα δεν επιτράπηκε στην πυροσβεστική να μπει στα διυληστήρια!!!!

  2. r+w Απάντηση

    Να σας πω εγώ τι κυκλοφορεί μεταξύ των εργαζομένων:

    1-Η μονάδα ήταν σε shutdown με πρόγραμμα δυο μηνών. Κάποιος αποφάσισε ότι και ένας μήνας αρκεί οπότε οι εργολάβοι, προκειμένου να προλάβουν κινητοποίησαν 4000 εργαζομένους. Πρέπει να μάθουμε αυτόν που πήρε την απόφαση συντόμευσης του έργου. Για μαγκιά της διοίκησης μοιάζει προκειμένου να βγει φτηνά το έργο.

    2-Όταν οι εργολάβοι συγκέντρωσαν 4000 κόσμο στο έργο κάποιος πήρε την απόφαση ότι αυτό είναι ασφαλές. Πρέπει να μάθουμε ποιός είναι αυτός και με ποια κριτήρια δέχθηκε μια υπερσυγκέντρωση 4000 εργαζόμενων στο χώρο του έργου.