Πέθανε ο 27χρονος κοσμηματοπώλης που έπεσε θύμα ληστείας

Πέθανε ο 27χρονος κοσμηματοπώλης που έπεσε θύμα ληστείας

Κατέληξε ο 27χρονος κοσμηματοπώλης, ο οποίος είχε πέσει θύμα ληστείας στο κατάστημά του, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, με δράστη 38χρονο. Ο άτυχος νέος υποβλήθηκε σε εγχείριση στο «Ιπποκράτειο» και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο νεαρός δέχτηκε δύο σφαίρες στην κοιλιά από τον ληστή που εισέβαλε στο κοσμηματοπωλείο που διατηρούσε στην οδό Αγίου Γεωργίου. Την ώρα της ληστείας μέσα στο κατάστημα βρισκόταν το θύμα με την 54χρονη μητέρα του.

Ο δράστης αρχικά πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό και στη συνέχεια ζήτησε να βάλουν στον σάκο που κρατούσε διάφορα κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ. Όταν ο 27χρονος αντέδρασε, ο 38χρονος πυροβόλησε εναντίον του τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα.

Την ώρα που ο άτυχος επιχειρηματίας έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, ο 38χρονος βγήκε από το κατάστημα κι ανέβηκε σε μοτοσικλέτα προκειμένου να διαφύγει, αλλά έγινε αντιληπτός από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τον καταδίωξαν λίγα μέτρα, πριν εκείνος χάσει την ισορροπία του και πέσει στο οδόστρωμα. Ακολούθως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Από το σημείο περισυνελέγησαν το πιστόλι και το σακίδιο, που περιείχε κοσμήματα, εκτιμώμενης αξίας 20.000 ευρώ. Όπως προέκυψε, ο 38χρονος είχε αποφυλακιστεί πριν από ένα μήνα από κατάστημα κράτησης, όπου εξέτιε ποινή για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, όπως επίσης για διακίνηση ναρκωτικών.Σχόλια