Πετρόπουλος: Δεν καταργούνται οι υπάρχουσες πολλαπλές συντάξεις – Μείωση 600 ευρώ στο πλαφόν ανώτατης σύνταξης

Πετρόπουλος: Δεν καταργούνται οι υπάρχουσες πολλαπλές συντάξεις – Μείωση 600 ευρώ στο πλαφόν ανώτατης σύνταξης

Ότι με το νέο ασφαλιστικό δε θα καταργηθούν οι διπλές ή τριπλές συντάξεις για το σύνολο των ασφαλισμένων, διαβεβαίωσε από τη Βουλή, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Ωστόσο, ο ίδιος επανέλαβε ότι θα τεθεί πλαφόν στα 3.088 ευρώ ανά ασφαλισμένο, έναντι 3.680 ευρώ σήμερα, για το συνολικό αριθμό των συντάξεων που θα λαμβάνει έκαστος. Το δε πλαφόν για τη μία σύνταξη θα ορισθεί στα 2.473 ευρώ αντί του ισχύοντος ορίου των 2.773 ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Πετρόπουλος ενημέρωσε ότι σήμερα μία σύνταξη λαμβάνουν 1.288.000 συνταξιούχοι, δύο συντάξεις 995.000 συνταξιούχοι και τρείς συντάξεις 335.000 συνταξιούχοι. Υπάρχουν 4 συνταξιούχοι που παίρνουν 10 συντάξεις, 7 παίρνουν 9 συντάξεις, 49 παίρνουν 8 συντάξεις και 364 παίρνουν 7 συντάξεις.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν ενιαίοι κανόνες στο νέο ασφαλιστικό, ζητώντας να μην εξαιρεθούν οι συντάξεις των βουλευτών και των στελεχών των ΟΤΑ.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, διαφώνησε και είπε ότι δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Ένωσης πρώην Βουλευτών, Κώστα Πυλαρινό, ο οποίος του είπε ότι πρώην υπουργός ζήτησε επειδή χειρουργείται χρήματα για να πληρωθούν τα έξοδά του, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί.Σχόλια