Πέτρος Κουσουλός στη Real News: «Γενικά, εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε φανεί κατώτεροι των περιστάσεων»

Πέτρος Κουσουλός στη Real News: «Γενικά, εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε φανεί κατώτεροι των περιστάσεων»

RealΣχετικά επικριτικός εμφανίστηκε, αναφερόμενος στον δημοσιογραφικό χώρο τον οποίο και ο ίδιος επί σειρά ετών υπηρετεί, ο Πέτρος Κουσουλός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews και στην Πολυξένη Καραμίχα.

«Αν στεκόμασταν πιο κριτικά απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση τότε μπορεί να μην είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε», είπε χαρακτηριστικά, για να μη διστάσει να ομολογήσει πως οι δημοσιογράφοι δεν κατάφεραν να σταθούν πάντα αντάξιοι του λειτουργήματός τους.

«Αυτή τη στιγμή [η ενημέρωση στην Ελλάδα] βρίσκεται στο πικ της, λόγω των εξελίξεων. Γενικά όμως πιστεύω πως οι δημοσιογράφοι έχουμε φανεί κατώτεροι των περιστάσεων. Αν είχαμε συμπεριφερθεί λίγο πιο κριτικά στην εκάστοτε κυβέρνηση, τότε μπορεί να μην είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Οφείλουμε να επανορθώσουμε και να ενημερώνουμε τον κόσμο σωστά».

»Ο κόσμος δικαίως είναι δυσαρεστημένος από τη δημοσιογραφία γιατί παίξαμε και μεις τον ρόλο μας στο ότι φτάσαμε εδώ. Ειδικά τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια καχυποψία από τον κόσμου προς τους δημοσιογράφους, δεν θα κρίνω αν είναι δίκαιη ή άδικη αλλά έχουμε φταίξει και εμείς. Ο κόσμος θέλει αμεσότητα και όχι ξύλινο λόγο», κατέληξε.Σχόλια